Råvarubutiken
Artikelnr: 211102

Tapiokamjöl EKO 500g

42 kr

Leverans inom 1-3 dagar, endast 2 kvar.

Om produkten

Tapiokamjöl är en finmalen mjölvariant som utvinns från stärkelsen i cassavaroten, även känd som tapiokarot. Cassava är en rotfrukt som är vanligt förekommande i många delar av världen och är särskilt populär i asiatisk, sydamerikansk och afrikansk matlagning.

 

Tapiokamjöl är känt för sin förmåga att ge struktur och textur åt olika typer av recept. Det är vanligtvis användbart som ett glutenfritt alternativ i matlagning och bakning, särskilt för dem som lider av celiaki eller har glutenintolerans. Dess neutrala smak och absorberande egenskaper gör det till ett utmärkt val för att binda och förtjocka såser, soppor och fyllningar.

 

En av de mest populära användningarna av tapiokamjöl är i glutenfri bakning. Det kan användas ensamt eller i kombination med andra glutenfria mjölsorter för att ersätta vetemjöl i recept. Tapiokamjöl bidrar till att ge volym och elasticitet åt degar och hjälper till att skapa ett mjukt och saftigt resultat i bröd, kakor och bakverk.

 

Tapiokamjöl kan också användas som ett alternativ till potatismjöl eller maizena för att tjockna soppor, såser och pajfyllningar. Det har en hög förmåga att absorbera vätska och ger en klarare konsistens jämfört med andra bindemedel. Det är dock viktigt att notera att tapiokamjöl inte ska användas för att göra pudding eller liknande desserter, eftersom det inte ger en krämig konsistens på samma sätt som tapiokapärlor.

Specifikation

Ursprung: Thailand
Ingredienser: ekologisk tapioka stärkelse
Bäst före: se etiketten
Förvaring: svalt och torrt
Återvinning: påsen sorteras som plast

Näringsvärde per 100 g
Energi.... 1498 kJ/358 kcal
Fett................................0,02 g
varav mättat fett.....0,01 g
Kolhydrater................88,7 g
varav sockerarter .....3,4 g
Kostfiber........................0,9 g
Protein ...........................0,2 g
Salt..............................0,003 g

Användning

Tapioka mjöl eller stärkelse som det också kallas är stärkelsen av cassavaroten och används som redning i såser och soppor och även i bakning, passar extra bra i glutenfri bakning då den binder vätska.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.