Ekologiska nötter odlade under rättvisa förhållanden!

Nötter är inte bara goda att snacksa eller toppa gröten med, utan de innehåller också en del nyttiga fetter som våra kroppar tycker om. Inte bara det utan nötter är bland annat rika på protein, magnesium och zink – mängd beror självklart på vilken sorts nöt det handlar om.

Varför ekologiska nötter?

Råvarubutikens sortiment består bara av ekologiska nötter som har tillverkats under bra förhållanden – så de är inte bara bra för dig, utan även alla som medverkar i nötternas process. Dessutom packas och skickas våra nötter direkt från vårt lager i Landvetter, som är på samma ställe som vårt kontor. Detta möjliggör inte bara större kontroll för oss, utan minskar även nötternas resa innan de landar i dina händer.

Hälsoeffekter av nötter

Enligt Livsmedelsverket kan ett par matskedar nötter per dag minska risken för hjärt-och kärlsjukdomar och även ha andra positiva effekter på hälsan.

Snacksa, toppa & baka med nötter

Nötter är perfekta att använda inom bakning, i smoothies, sallader eller till och med att göra mjölk av! På vår Instagram kan du hitta ett flertal olika recept och användningsområden för olika nötter, så följ oss för att inte missa inspiration och information.

Läs mer