Cashewnötter rostade och saltade
Cashewnötterna är torrostade och saltade med havssalt. Det framhäver den fina nötsmaken och gör dem alldeles lagom knapriga. De är goda att äta som de är, som snacks eller att hacka över en sallad.
Cashewnöten har sitt ursprung i Brasilien, men odlas idag främst i tropiska områden i Sydostasien och Afrika.
Ursprung: Afrika
Ingredienser: ekologiska rostade cashewnötter (99%), havssalt
Allergener: kan innehålla spår av macadamianöt, cashew, mandel, paranöt,
hasselnöt, pekannöt, pistasch, valnöt, sojaböna, jordnöt, sesam.
Vi har ett separat rum i vår produktion där vi hanterar alla dessa allergener, med det sagt så är vi mycket noggranna med att separera produkterna ifrån varandra och producerar så mycket vi kan en vara åt gången.
Kan förekomma skalbitar
Näringsvärde per 100 g
Energi 2584 kJ/623 kcal
Fett 49,3 g
– varav mättat 10,4 g
Kolhydrater 25 g
-varav sockerarter 6 g
Protein 18 g
Salt 1 g
Cashwenötter kan ätas som snacks, dessa är torr rostade med havssalt och är supergoda att äta precis som de är men också att strö över sallad och andra kalla rätter för extra crunch och smak.
De kan också användas i matlagningen, vilket de ofta gör i thailändsk och kinesisk mat, framförallt i wokrätter.