Mandlar
Mandelträdet (Prunus amygdalus var. dulcis) är en trädart som tillhör plommonsläktet. Den stenfrukt som trädet bildar, som kallas mandel, används både inom livsmedels- som kosmetikindustrin. Det finns två sorters mandel, söt- och bittermandel. Sötmandeln är populärare och vanligare än den bittra och starka bittermandeln.
Dessa mandlar är torrostade för att undvika onödig olja och smaksatta med havssalt.
Ingredienser: ekologiska rostade och saltade mandlar
Ekologisk certifiering: EU-ekologisk
Ursprung: Spanien
Allergener: kan innehålla spår av macadamianöt, cashew, mandel, paranöt,
hasselnöt, pekannöt, pistasch, valnöt, sojaböna, jordnöt, sesam.
Vi har ett separat rum i vår produktion där vi hanterar alla dessa allergener, med det sagt så är vi mycket noggranna med att separera produkterna ifrån varandra och producerar så mycket vi kan en vara åt gången.
Kan förekomma skalbitar
Näringsvärde per portion 100g
Energi 2460 kJ/590 kcal
Fett 52,93 g
– varav mättat 4,05 g
Kolhydrater 6,6 g
Protein 22,9 g
Kostfiber 13,4 g
Salt 0,1 mg
Goda att äta som snacks eller att hacka och strö över sallad eller mat.