Artikelnr: 101060

Mandlar Premium RB RAW&EKO 1000g

229 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Ekologiska sötmandlar

 

Hos oss kan du njuta av ekologiska mandlar som är upp till hela 14 mm stora. Detta betyder att du kan vara säker på att mandlarna är mycket söta. Vi plockar våra mandlar från högre upp i trädet för att undvika att mindre, bittra mandlar hamnar med. Vi sorterar och kontrollerar dem noga för att minimera risken ytterligare.

 

Vad är skillnaden mellan bittermandlar och sötmandlar?

Både bittermandlar och sötmandlar växer på samma träd, men bittermandlar växer längst ner på trädet och får minst sol. Sötmandlar växer högre upp och får mer sol, vilket gör dem större och mindre benägna att vara bittra. Ju större mandeln är, desto mindre risk för en bitter smak.

 

Hur många mandlar ska jag äta?

Livsmedelsverket rekommenderar att man äter ett par matskedar nötter eller frön varje dag. Mandlar är ett utmärkt val inom denna kategori.

 

Specifikation

Ingredienser: ekologiska råa mandlar
Ekologisk certifiering: EU-ekologisk
Raw food-kvalitet: Ja
Ursprung: Spanien
Allergener: kan innehålla spår av macadamianöt, cashew, mandel, paranöt,
hasselnöt, pekannöt, pistasch, valnöt, sojaböna, jordnöt, sesam.


Vi har ett separat rum i vår produktion där vi hanterar alla dessa allergener, med det sagt så är vi mycket noggranna med att separera produkterna ifrån varandra och producerar så mycket vi kan en vara åt gången.

Kan förekomma skalbitar

Näringsvärde per 100 g
Energi 2519 kJ/610 kcal
Fett 54,1 g
- varav mättat 3,9 g
Kolhydrater 5,4 g
-varav sockerarter 4,6 g
Protein 18,7 g
Kostfiber 13,5 g
Salt 0,002 g

Användning

Mandlar kan användas som mellanmål när du behöver ett tillskott av energi och viktiga näringsämnen. De passar även utmärkt till matlagning och bakning. Du kan göra mandelmjölk genom att mixa dem med vatten, vilket ger en mjölkfri dryck. Du kan även använda dem som dekoration på kakor, göra likör eller din egen marsipan. Mandlar har en mild och god smak som de flesta uppskattar.

 

Mandlar är en alkaliniserande nöt, vilket gör dem lättare för kroppen att smälta om de har blötats först. Det glutenfria mandelmjölet som du får som restprodukt när du gör mandelmjölk är en utmärkt bas för kakor och kex. Vi använder främst våra mandlar för att göra mandelmjölk till chokladmjölk eller smoothies, eller för att blanda i en god bananglass.

 

Du kan hacka eller krossa mandlarna, du kan äta mandlarna som de är och även göra populär mandelmjölk. Upptäck även våra fina nötmjölkspåsar!

 

Chokladmjölk (rå O’boy),
1 portion

 

2 dl mandelmjölk (gjord på en liten näve mandlar)
en rejäl matsked rå kakaopulver
en tesked kokosolja
en matsked agave eller yaconsirap
en nypa vanilj
en klick solroslecitin

 

Mixa allt i en mixer till drygt 40 grader för att få en liten ljummen feeling, eller värm i torkugn eller superförsiktigt på spisen. Det går även att ha i en banan eller en dadel för att få en krämigare eller sötare chokladmjölk.Och du, glöm inte att förgrodda dina mandlar för att få ut maximalt av dem! :o)

 

För fler tips om mandlar bland annat recept, information och annat på vår pinterest anslagstavla om mandlar:

 

Mandlar, tips och recept

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.