Artikelnr: 1656x5

Mandlar Premium EKO 5kg

1.065 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 1.065 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Ekologiska sötmandlar

 

Vad är skillnaden mellan bitter och sötmandel?

Både bittermandlar och sötmandlar växer på samma träd, skillnaden är att bittermandlarna växer längst ner på trädet och får minst sol, medan sötmandlarna växer högre upp, får mer sol och blir mycket större. Ju större mandeln är, desto mindre risk är det att du får en bittermandel.

 

Våra ekologiska mandlar är väldigt stora, upp till hela 14 mm, vilket också innebär att vi med stor säkerhet kan säga att mandlarna är mycket söta. Mandlarna plockas så långt upp på mandelträdet som möjligt för att minska risken att mindre, bittra mandlar slinker med. Sedan sorteras och kontrolleras mandlarna ännu en gång för att verkligen säkerställa att så få mindre mandlar som möjligt slinker med.

 

Hur mycket mandlar?

Mandlar hör till kategorin nötter och frön och där säger Livsmedelsverket att ett par matskedar per dag kan vara en god ide.

 

Hur använder jag mandlar?

De kan ätas i alla lägen, inte bara under julmarknaden eller som en överraskning i julgröten. Perfekta som ett litet mellanmål då de ger dig ett tillskott av energi och viktiga näringsämnen. De kan även användas i matlagningen och att baka med. Tillsammans med vatten, kan de mixas till en god mandelmjölk, som är helt mjölkfri.

En annan idé är använda dem som dekoration på kakor, göra likör av eller din egna marsipan. Mandlar har en mild och god smak, som brukar uppskattas av de flesta. Mandeln är till skillnad från många andra nötter alkaliniserande för kroppen, och är lättast för kroppen att smälta om den blivit blötlagd.

Det glutenfria mandelmjölet, som man till exempel får som restprodukt när man gör mandelmjölk, kan med fördel användas som bas i kakor och kex. Vi använder huvudsakligen mandlar till att göra mandelmjölk till chokladmjölk eller smoothies, eller för att röra ner i en god bananglass.

 

Specifikation

Ingredienser: ekologiska råa mandlar
Ekologisk certifiering: EU-ekologisk
Raw food-kvalitet: Ja
Ursprung: Spanien
Allergener: kan innehålla spår av macadamianöt, cashew, mandel, paranöt,
hasselnöt, pekannöt, pistasch, valnöt, sojaböna, jordnöt, sesam.


Vi har ett separat rum i vår produktion där vi hanterar alla dessa allergener, med det sagt så är vi mycket noggranna med att separera produkterna ifrån varandra och producerar så mycket vi kan en vara åt gången.

Kan förekomma skalbitar

Näringsvärde per 100 g
Energi 2519 kJ/610 kcal
Fett 54,1 g
– varav mättat 3,9 g
Kolhydrater 5,4 g
-varav sockerarter 4,6 g
Protein 18,7 g
Kostfiber 13,5 g
Salt 0,002 g

 

Användning

Du kan hacka eller krossa mandlarna, du kan äta mandlarna som de är och även göra populär mandelmjölk. Upptäck även våra fina nötmjölkspåsar!

 

Chokladmjölk (rå O’boy),
1 portion

 

2 dl mandelmjölk (gjord på en liten näve mandlar)
en rejäl matsked rå kakaopulver
en tesked kokosolja
en matsked agave eller yaconsirap
en nypa vanilj
en klick solroslecitin

 

Mixa allt i en mixer till drygt 40 grader för att få en liten ljummen feeling, eller värm i torkugn eller superförsiktigt på spisen. Det går även att ha i en banan eller en dadel för att få en krämigare eller sötare chokladmjölk.Och du, glöm inte att förgrodda dina mandlar för att få ut maximalt av dem! :o)

 

För fler tips om mandlar bland annat recept, information och annat på vår pinterest anslagstavla om mandlar:

 

Mandlar, tips och recept

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.