Råvarubutiken / Superfood mixar från Råvarubutiken

Ekologiska superfood mixar

Säg hej till Clean Green & Glorious Ginger – Råvarubutikens superfood mixar!

Superfood mixar har på senaste tiden ökat i popularitet då de är ett enkelt och effektivt sätt att göra hälsosammare val, utan att behöva blanda pulvren själv.

 

Vad innehåller superfood mixar från Råvarubutiken?

Mixarna består till 100% av våra egna produkter, inget annat. Inga tillsatser, eller gömd smaksättning och sötning.

 

Hur är smaken?

Eftersom vi undviker att använda smaksättning eller sötning kan smaken variera. En grön superfood mix smakar just det – grönt. Om du vill maskera smaken kan du med enkelhet göra detta med hjälp av exempelvis äppeljuice eller addera pulvret i din favoritsmoothie.

 

Råvarubutikens nya Superfood mixar!

Superfood mix

Green Clean

Nu slipper du blanda din egna detox-drink! Denna härliga superfood mix har snabbt blivit en stor favorit hos oss, då den är det perfekta sättet att starta dagen på. Vi rekommenderar att blanda ut den med äppeljuice om du vill dämpa den ”gröna” smaken lite!

 

Blandningen innehåller endast Råvarubutikens egna produkter: Ekologisk spirulina, ekologisk chlorella, ekologisk spenat, ekologiskt korngräs och ekologiskt vetegräs – inget annat. 

 

Att ta en tesked av denna blandning om dagen, utblandat i vatten eller juice, ger dig en enkel metod att inkludera olika gröna ämnen i din kost. Denna mix kan vara ett smidigt sätt att variera din kost och experimentera med nya smaker och texturer.

 

Du kan givetvis också blanda ner Green Clean mixen i din gröna smoothie eller i din hemmagjorda sellerijuice för en extra boost!

Gör såhär

1/2 – 1 tsk pulver
tillsätt i 1 glas vatten alt. juice – vi rekommenderar äppeljuice för Clean Green
rör om – gärna med mjölkskummare!

Glorious Ginger

Den nya ingefära-shoten är här, fast med en liten twist. Råvarubutikens superfood mix ”Glorious Ginger” är det mest effektiva sättet att ta din ingefärashot på, det enda som krävs är ett litet glas, ungefär 1dl vatten, 1/2-1tsk Glorious Ginger (testa dig fram för din föredragna mängd), rör om och svep den! Om du vill ta det till nästa nivå kan du riva ner lite färsk ingefära i shoten för ännu mera sting.

 

Glorious Ginger innehåller ekologisk gurkmeja, ekologisk ingefära, ekologisk malen svartpeppar och alla ingredienser är givetvis våra egna. Inga konstigheter, bara en ren, härlig superfood mix.

 

Varför innehåller denna superood mix ingefärapulver?

Ingefärapulver är ett kryddpulver som framställs genom att torka och mala ingefärarötterna. Ingefära är en rot med en karakteristisk och kryddig smak, och ingefärapulver används ofta i matlagning och drycker för att ge en varm och pepprig smak.

 

Vad gör Gurkmejapulver en viktig komponent i denna superfood mix?

Gurkmejapulver är framställt från gurkmejaroten, en gulorange rot från växten Curcuma longa. Gurkmeja är känd för sin jordiga smak och används som krydda i matlagning, särskilt i curryrätter. Gurkmeja innehåller curcumin, och ett högt curcuminvärde är eftertraktat.

 

Varför kombinera svartpeppar med gurkmeja?

Mald svartpeppar är en krydda som framställs genom att mala torkade pepparkorn från växten Piper nigrum. Svartpeppar har en skarp och kryddig smak och är en av de mest använda kryddorna globalt. Förutom att förbättra smaken i maträtter, tillsätter mald svartpeppar också värme till rätter. Piperin, en förening i svartpeppar, kan öka biotillgängligheten av vissa näringsämnen, bland annat curcumin i gurkmeja och är en vanlig tillsats i många kryddblandningar och recept.