Honung- naturlig sötning

Här hittar du vår ekologiska Ebion-honung, men även helt otrolig manukahonung! Ett exempel är Ebion-tallhonung som har vördats sedan det antika Grekland, har en ljusbrun färg och som inte kristalliserar sig lika lätt.

Att välja ekologisk honung innebär att du stödjer biologisk mångfald. Det är viktigt att vi skadar den biologiska mångfalden så lite som möjligt eftersom det inte bara är bina och andra insekter som mår bra av detta, utan även vi människor. Visste du att en tredjedel av maten vi äter är i behov av pollinering av bin och dess like?

När vi skyddar den biologiska mångfalden hos bin gör vi inte bara naturen starkare och mer motståndskraftig, utan vi ser även till att vi får maten som vi behöver. Det är alltså en win win!

Vi vill här också passa på att säga att vi har några väl utvalda honungs leverantörer som inte har ekologisk honung men som vi har fullt förtroende för att de arbetar på ett ansvarsfullt sätt och de är så magiskt goda så vi helt enkelt inte kunde låta bli att ta in dom.

Kristallisering

Det kan bildas ett vitt lager på honung som kan uppfattas som mögel eller liknande, men som är helt ofarligt – det är bara honungen som har kristalliserats. Detta är vanligt och går att äta!

Skillnad på rå honung och upphettad honung

Rå honung innebär att en näringsämnen som annars förstörs i upphettning bevaras och den fantastiska och individuella smaken från varje honung lyfts.

Läs mer

Visar 1–15 av 39 resultat