Kaldanis Honung Smultronträd 450g

Artikel nr: 2312
EAN: 5200131600079
119 kr

Meddela mig när produkten är tillbaka i lager.

Fantastisk honung ifrån Grekland med smultronträd som dragväxt

Kaldanis Honung smultronträd   

  • Otroligt god
  • Naturlig sötning

Till skillnad ifrån all annan honung vi säljer så är denna faktiskt inte ekologisk men trots det så kunde vi inte låta bli att ta in denna fantastiska honung så fler kan få ta del av den. Honungen har en fantastiskt fin smak och härligt mjuk konsistens.

Honung med smultronträd har en bitter- söt smak och kommer ifrån en speciell buske vid namn arbutus som ger dessa små smultron eller jordgubbs liknande bären som är dragväxten för denna honung.

I Lakka Souli i Thesprotiko i regionen Preveza i nordvästra Grekland håller familjen Kaldanis till med sin biodling som har gått i generationer sedan 1880. Utveckling har skett under tiden och i mitten av 50 talet började man med normadisk biodling vilket innebär att bikuporna flyttas med jämna mellanrum.

Förflyttningen av bikuporna sker på fastlandet, i tallskogarna i halkidiki och Evia i Mainalo, en bergskedja på Menalons högland.

I början av 90-talet flyttades odlingen till en större del av Grekland vilket möjliggjorde en större utveckling där de nu kan erbjuda honung, bipollen och bidrottninggelé.    

Ingredienser: 100% honung med smultronträd som dragväxt
Ursprung: Grekland
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.

Näringsvärde per 100 g:
Energivärde: 1204kJ/290 kcal
Fett: 0,1 g
– varav mättat fett: 0,1 g
Kolhydrater: 72,6 g
– varav sockerarter: 72,6 g
Fibrer: 0,1 g
Protein: 0,1 g
Salt: 0,1 mg

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.