Råvarubutiken / Om oss

Om oss

Filosofin som driver Råvarubutiken framåt handlar om att ekologiska, giftfria och rättvist tillverkade råvaror som kakao, nötter, kokos, superfood och mycket mer, ska vara tillgängliga för så många som möjligt. Denna sida är en plats där du ska känna dig trygg med att handla och vara säker att det du köper håller våra höga krav.

Dessutom ska detta vara en plats där du finner inspiration och kunskap, du har alltid möjligheten att fråga oss och ta del av nyhetsbrev och andra inspirationskällor om hälsosam kost, raw food, information om våra odlare och ta del av nya spännande produkter som kommer att dyka upp framöver.

Psst..om du anmäler dig till vår kundklubb får du tillgång till ännu mer inspiration, information och bonusar.

Ekologi
Ursprung
Kvalitet
Transparant

Vi står fast vid våra värderingar

Inte bara ska råvarorna vara av hög ekologisk kvalitet, utan ursprunget ska vara spårbart, vi ska kunna ha kontakt med handlare och bönder och vi lägger stort värde på vänskapliga och långvariga samarbeten.

En överväldigande del av våra produkter är ekologiskt märkta och våra producenter och leverantörer är noga utvalda efter kriterier som bland annat innefattar sociala omständigheter för odlare, leverantörernas rutiner för egenkontroll och det övergripande hållbarhetsarbetet i produktionen.

Inte alla kan, eller tillåts, leverera råvaror till vår verksamhet.

Självklart är även priset viktigt för oss. Som tidigare nämnt vill vi att så många som möjligt ska ha råd med våra produkter, men vi låter aldrig priset gå före kvalitet.

Social hållbarhet

Råvarubutiken har ett pågående samarbete med arbetsförmedlingen så att personer med olika svårigheter har möjligheten att ta plats och utvecklas på en inkluderande arbetsplats. På Råvarubutiken får alla anställda chansen att utvecklas i sin egen takt och i en trygg miljö.

Utöver personalen som är på plats i Sverige, arbetar vi med kooperativ och bönder utomlands, där vi lägger stor vikt på att alla får rättvist betalt så att alla som är inblandade vinner på råvarornas produktion.

Kvalitetssäkring & Certifikat

Kontroll och kvalitet är otroligt viktigt för oss. Därför har vi olika certifieringar för att öka tryggheten för dig som handlar och de som tillverkar råvarorna. Våra producenter och leverantörer är dessutom noga utvalda efter kriterier som bland annat innefattar sociala omständigheter för odlare, leverantörernas rutiner för egenkontroll och det övergripande hållbarhetsarbetet i produktionen. Inte alla kan, eller tillåts, leverera råvaror till vår verksamhet.

EU-lövet

EU-lövet innebär att produkterna är ekologiska och följer strikta villkor för hur produktion, bearbetning och transport ska gå till.

IP-Livsmedel

Denna certifiering visar på att livsmedelssäkerheten finns i produktionen.

ISO 22000

Flera av våra leverantörer har denna certifiering, bland annat ingår kokos, gurkmeja, hampa och många av nötterna. Denna certifiering innebär en standard för kvalitetsledning inom livsmedelsindustrin.

Leverantörer

För en hållbar utveckling behöver vi arbeta tillsammans.