Quinoa - det gyllene kornet

Ekologisk quinoa, även kallad ”det gyllene kornet” av inkaindianerna, är en frögröda som vuxit i popularitet över hela världen för dess fantastiska hälsofördelar och mångsidiga användning. Ursprungligen odlad i Anderna i Sydamerika, särskilt i länder som Peru, Bolivia och Ecuador, har quinoa blivit en viktig gröda i många länders jordbruk och en favorit bland hälsomedvetna konsumenter.

Quinoa är inte bara glutenfri utan också en komplett proteinkälla, vilket innebär att den innehåller alla nio essentiella aminosyror som människokroppen behöver.

När det gäller att välja högkvalitativ ekologisk quinoa är det viktigt att se till att den är certifierad ekologisk av relevanta myndigheter eller organisationer, såsom USDA Organic eller EU Organic, beroende på varifrån den köps. Certifierad ekologisk quinoa garanterar att den odlats utan användning av syntetiska kemikalier eller bekämpningsmedel och att den har följt strikta ekologiska jordbruksmetoder.

 

På Råvarubutiken finner du all sorts quinoa, från röd, vit och tricolor till quinoaflingor och till och med quinoapuffar!

Läs mer

Visar alla 12 resultat