Varför är ekologisk kokos bättre?

Kokos är populärt och omtalad och det är viktigt att den odlas utan bekämpningsmedel för att skydda den biologiska mångfalden. Som du säkert redan vet har vi koll på var våra råvaror kommer ifrån och hur de tas fram, och kokos är inget undantag.

Kontakt med bönderna

När råvaror kommer från andra delar av världen måste vi vara noggranna med att veta vad som försiggår på odlingarna och minska råvarornas resa så mycket som möjligt – därför är det extra bra i detta fall att vi producerar, packar och lagrar alla produkter vid vårt kontor i Landvetter. Så att kokosens resa inte blir lika lång som den skulle vara i andra fall. Här har du en video från våra vänner i Sri Lanka som odlar kokosen som du köper av oss! https://www.youtube.com/watch?v=6E09RIFWNpY

Kokosens mångfald

Kokos kan användas på många olika sätt. Dels har vi kokosflingor som du kan toppa gröten med, kokosmjölk, kokossocker och kokosfett som du kan använda till bakning, matlagning eller varför inte inkludera det i din skönhetsrutin?

Har kokos hälsofördelar?

Kokos är mycket omtalad och det forskas och diskuteras om dess hälsoför-och nackdelar, men det vi kan säga här och nu är att en stor del av fettet i kokosen utgörs av så kallade mediumkedjade triglycerider, som är mycket lättare för kroppen att hantera än andra långkedjiga fetter.

Läs mer

Visar 1–15 av 21 resultat