Raw Kakao - mer än bara kakao

Våra kakaobönor kommer från Pangoakooperativet i Satipo-provinsen i centrala Peru. Detta kooperativ bildades 1978 av 50 småbönder med målet att förbättra levnadsvillkoren genom socialt engagemang. Idag har de 607 medlemmar och har genom hållbar utveckling skapat positiv förändring. De fokuserar på miljö, hälsa och utbildning, och har bland annat etablerat läskunnighetsprogram för vuxna och byggt skolor.

 

Pangoakooperativet är inte bara engagerat i kaffeodling – 60 av deras medlemmar är också kakaobönder som odlar den delikata criollo-kakaon.

 

Kakaopulver: Mer än Malda Bönor

Kakaopulver är inte bara malda kakaobönor. Det framställs genom att pressa kakaomassa under uppvärmning. Resultatet är inte bara det vita och dyra kakaofettet utan även en finfördelad presskaka som blir kakaopulver. Vårt raw kakaopulver är kallpressat utan uppvärmning.

 

Kakao: Gudarnas Föda

Kakao växer på kakaoträdet (Theobroma cacao), som Carl von Linné kallade “gudarnas föda.” Trädet trivs i skuggan av andra tropiska trädarter och bär blommor direkt på stammen och större grenar. Dessa blommor utvecklas till kakaofrukter, och frukternas kärnor är vad vi känner som kakaobönor.

Beroende på sort och variant finns mellan 25 och 50 kakaobönor i varje frukt, omgivna av ett syrligt och slemaktigt fruktkött.

Läs mer

Visar alla 3 resultat