Mother Earth Big Pack

Kokosflingor EKO 5kg

Artikel nr: 1054x5
EAN: 7340051810368
600 kr

Kokosflingor

 

Lite allmänt om kokos

Kokos kommer från kokospalmen (Cocus nucifera), en tropisk växt som tillhör palmträden. Den blir mellan 20 och 30 meter hög och dess kokosnötter har använts i århundraden för sitt näringsrika innehåll. Kokosnöten är en kokospalmfrukt och ingen egentlig nöt, utan en stenfrukt.

Kokosnötskärnan omges av ett en till två centimeter vitt, tjockt, aromatiskt fruktkött som kan användas till kokosolja, kokosfett eller kokosflingor.

 

 

 

Lite allmänt om kokos
Kokos kommer från kokospalmen (Cocus nucifera), en tropisk växt som tillhör palmträden. Den blir mellan 20 och 30 meter hög och dess kokosnötter har använts i århundraden för sitt näringsrika innehåll. Kokosnöten är en kokospalmfrukt och ingen egentlig nöt, utan en stenfrukt.

Näringsinnehåll i kokos
Kokosnötskärnan omges av ett en till två centimeter vitt, tjockt, aromatiskt fruktkött som kan användas till kokosolja, kokosfett eller kokosflingor. Den rivna kokosen är en källa till järn, kalium, magnesium och fosfor. 

Fetterna i kokos
Fettet i kokosnöten kallas laurinsyra och omvandlas till monolaurin, som är antibakteriellt, och som även återfinns i modersmjölk för att skydda det lilla barnet mot infektioner.

Hur använder jag riven kokos?
Riven kokos kan användas i bak och godis, som exempelvis kokostoppar, och det förekommer även i maträtter, som till en rå pad tai till exempel.

Innehåll: Riven kokos (Cocus nucifera)
Ekologisk: Ja, EU-ekologiskt
Ursprung: Sri Lanka

Näringsvärde per 100 g:
Energi 2492 kJ/604 kcal
Fett 68 g
– varav mättat 61,4 g
Kolhydrater 6,4 g
-varav sockerarter 0,12 g
Protein 5,6 g
Fiber 16,3 g
Salt 20 mg

Klicka här för rekommenderade dagliga intag baserat på kön och ålder (RDI)