-25%
Mother Earth Big Pack

Dadlar Medjool Jumbo EKO 5kg

Artikel nr: 1536
EAN: 7340051813222
821,25 kr

Vikt 5kg

Lite om medjooldadlar

Medjooldadeln är den finaste och köttigaste av dadlarna, och en riktig njutning att stoppa i munnen. Denna dadel är också mycket näringsrik – vissa ökenfolk har klarat sig i veckor på bara ett par dadlar om dagen.

5kg av den riktiga lyxdadeln Medjool, som vi helst äter som den är…

Lite om medjooldadlar

Medjooldadeln är den finaste och köttigaste av dadlarna, och en riktig njutning att stoppa i munnen. Denna dadel är också mycket näringsrik – vissa ökenfolk har klarat sig i veckor på bara ett par dadlar om dagen. Den innehåller en hel del vitamin B6, koppar och mangan samt många essentiella aminosyror. Dessutom innehåller den lika mycket fibrer som grovt bröd vilket är trevligt för magen. 

Hur ska jag behandla mina medjooldadlar? Och hur ska de ätas?

De har en tjock, men ofta mjuk konsistens i jämförelse med andra dadlar och de smakar sött som honung. Ryktet säger att den som en gång smakat dessa dadlar, aldrig vill äta några andra dadlar igen. De bör lagras kallt för bästa hållbarhet, en temperatur kring 10 grader är bra. Däremot bör de ätas i rumstemperatur för att den rätta aromen ska komma fram. Medjooldadlar kan ätas som de är, som ett mellanmål när du är på språng, eller användas i drycker, krämer, bakverk och matlagning. De är även vackra att använda som dekoration till mat. Dadlar är ett riktigt kraftpaket och Medjooldadlar smakar kungligt, precis som en pralin!

För fler tips om dadlar (både medjool och andra) bland annat recept, information och annat på vår pinterest anslagstavla om dadlar:

Dadlar, tips och recept


Innehåll: Torkade dadlar av sorten Medjool.
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU Organic
Ursprung: Israel/ Jordandalen(beroende på tillgång)


Grundläggande näringsinformation:

per 100 gram Medjool-dadlar

Energivärde:1160 kJ / 277 kcal
Protein:2 gram
Fett:0 gram
Kolhydrater:75 gram
– varav sockerarter:66 gram
– varav kostfiber:7 gram