Köp 1 låda med 8 stycken 1kg lådor till ett fördelaktigt pris!
Dessa dadlar har en tjock, men ofta mjuk konsistens i jämförelse med andra dadlar och de smakar sött som honung. Ryktet säger att den som en gång smakat dessa dadlar, aldrig vill äta några andra dadlar igen. De bör lagras kallt för bästa hållbarhet, en temperatur kring 10 grader är bra. Däremot bör de ätas i rumstemperatur för att den rätta aromen ska komma fram.
Innehåll: Torkade dadlar av sorten Medjool.
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU Organic
Ursprung: Israel/Jordandalen (beroende på tillgång)
Grundläggande näringsinformation:
per 100 gram Medjool-dadlar
Energivärde: | 1160 kJ / 277 kcal |
Protein: | 2 gram |
Fett: | 0 gram |
Kolhydrater: | 75 gram |
– varav sockerarter: | 66 gram |
– varav kostfiber: | 7 gram |
Medjooldadlar kan ätas som de är, som ett mellanmål när du är på språng, eller användas i drycker, krämer, bakverk och matlagning. De är även vackra att använda som dekoration till mat. Dadlar är ett riktigt kraftpaket och Medjooldadlar smakar kungligt, precis som en pralin!