Quinoaflingor RB EKO 350g

Artikel nr: 101063
EAN: 7340051809218
65 kr

Ekologisk vit quinoa (500 gram) från bondeägt kooperativ högt upp i Perus berg!

 

Vad är quinoa?

Quinoa, som egentligen kallas mjölmålla på svenska, brukar buntas ihop med spannmål men är egentligen en ört, på samma sätt som bovete och amarant.
Skörden av quinoa sker ofta manuellt, på traditionellt vis, mycket på grund av att den varierande mognaden hos quinoaplantorna gör det svårt att skörda allt på samma gång.

 

Vår peruanska quinoa

Denna quinoa odlas i bondekooperativet Apoqua, som har sin bas i Ayacuchoregionen i Peru. Kooperativet ägs gemensamt av 380 odlare eller producenter, som är organiserade i 35 olika produktionsgrupper.

Innehåll: Quinoaflingor från vit quinoa
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Peru


Näringsinformation per 100 g quinoaflingor:

Energivärde: 1549 kJ / 370 kcal
Protein: 13,8 g
Fett: 5,2 g
Kolhydrater 67,8 g
– varav sockerarter: 2 g
Kostfiber: 6,5 g
Salt (som natrium): 29 mg

Hur använder jag flingorna?

 

Quinoaflingor är perfekt för den som älskar gröt, vill göra egen glutenfri müsli, eller för veganer och andra som på ett enkelt sätt vill komplettera sitt proteinintag.

 

Koka upp flingorna med en nypa salt (3 dl vatten till 1 dl flingor) och efter ca 90 sekunder tar du kastrullen av plattan. Låt stå en liten stund för att svalna och tjockna till. Blanda i frukt, chiafrön eller något annat som du tycker om!

 

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.