Ananasringar torkade RB EKO 500g

Artikel nr: 201017
EAN: 7340051898281
139 kr

Meddela mig när produkten är tillbaka i lager.

Ananasringar- ett naturgodis!

 

Ananas kommer ursprungligen från Sydamerika, och Christopher Columbus ska enligt sägnen ha varit den förste europé som smakade den märkliga ananasfrukten. Denne spred kunskap om frukten på nordligare breddgrader och i dag finns flertalet sorter med varierande smak i fruktdiskar världen över. Ett tropiskt klimat är att föredra om man funderar på att odla ananas, och man får vänta i två till tre år innan den så kallade rosettväxten bär frukt, sedan vissnar den och dör. Plantans vanligaste pollinatör är den lilla kolibrin.

 

Våra anansringar är härligt sega och syrliga och fantastiskt goda att äta istället för godis!

 

Enzymet bromelin

Om man äter färsk ananas kan man känna en stickande känsla på tungan. Detta är från enzymet bromelin som kan irritera slemhinnorna.

 

 

Ingredienser: ekologiska torkade ananasringar
Ekologisk: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Afrika
Förvaring: svalt och torrt

Näringsvärde per 100 g
Energi 1445 kJ/340 kcal
Fett 0,6 g
– varav mättat < 0,1 g
Kolhydrater 71,6 g
-varav sockerarter 69,3 g
Protein 2,9 g
Fiber 9,6 g
Salt (som natrium) 6 mg

Ananasringar – ett mångsidigt livsmedel!

Ananasringar är inte bara supergoda att äta precis som de är, de kan också användas i olika recept och drycker. Ett bra sätt att använda ananasringar är att blötlägga dem för att använda i bakverk och smoothies. Genom att blötlägga ananasringarna blir de mjukare och enklare att använda i olika recept.

Här är några tips på recept med ananas:

Ananas- och banansmoothie: Mixa blötlagda ananasringar och banan i en mixer och tillsätt lite yoghurt och honung efter smak. Servera direkt och njut av en hälsosam och läcker smoothie!

Ananaspaj: Blanda blötlagda ananasringar med lite socker och mjöl och fyll en pajskal med blandningen. Grädda i ugnen tills pajen är gyllenbrun och servera med lite vispad grädde.

Ananas- och kycklingspett: Trä kyckling och blötlagda ananasringar på spett och grilla eller stek tills kycklingen är genomstekt. Servera med ris och en god sås.

Vill man lyxa till sina ananasringar ytterligare kan man smälta lite choklad eller kakaomassa i ett vattenbad och doppa ringarna i det – vips så har man fått chokladananas! Detta är en enkel men fantastiskt god efterrätt som passar perfekt till fester eller som en läcker avslutning på en middag.

Sammanfattningsvis är ananasringar ett mångsidigt livsmedel som kan användas i många olika recept och drycker. Blötlägg dem för att göra dem mjuka och enklare att använda, eller doppa dem i choklad för en lyxigare smakupplevelse. Oavsett hur man väljer att använda ananasringar är de ett fantastiskt alternativ till vanligt godis och kan ge en exotisk smakupplevelse.

 

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.