Artikelnr: 451038

Fikon Lerida RB RAW& EKO 200g

55 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 55 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Honungsöta turkiska fikon lerida, alldeles perfekta i desserter och frukostar!

 

Visst är fikon fantastiska
Fikonträden (Ficus carica) är en av de äldsta trädarter som människor odlat och brukat. Det finns över 250 olika arter, och de kan bli flera hundra år gamla. Sedan tusentals år tillbaka finns fikonträd över hela jorden och redan under antiken började fikon användas som föda.

 

Våra Lerida fikon är mjuka, söta och sega. De passar superbra att använda i bakning som att exempelvis hacka ner i bröd eller kakor. I jämförelse med våra Guldfikon ifrån Spanien så är Lerida betydligt större vilket gör att de oftast är lite mjukare och enklare att använda i bakning. Guldfikon äter vi gärna precis som de är!

 

Hur använder jag torkade fikon?
Färska fikon går inte att få tag på under hela året, men i torkad form håller de länge och smakar riktigt gott. Smaken är söt och påminner om honung, därför kan du till exempel prova att göra din alldeles egna, goda fikonmarmelad eller att tillsätta fikon i müslin till frukost. Kroppen får den energikick som behövs för att klara hela dagen.

 

fikon går också att grilla, steka, tillsätta i sallader och använda i bakverk. I torkad form kan man enkelt ta med dem som ett extra energitillskott till träningen, jobbet eller på resan. Torkad frukt är i allmänhet ett bättre alternativ än godis, eftersom det även innehåller en hel del näringsämnen som kroppen kan dra nytta av. Till skillnad mot godis kan fikon avnjutas året om med gott samvete!

 

Raw food-kvalitet

Dessa fikon odlas ekologiskt och utan svavel eller andra tillsatser som ofta används annars, och torkas långsamt under raw food-tillåtna temperaturer. Detta är hemligheten bakom deras fylliga honungssmak.

Specifikation

Innehåll: Soltorkade fikon Lerida (Ficus carica)
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologisk: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Turkiet


Näringsinformation per 100 g:
Energivärde 1220 kJ/288 kcal
Protein 3,1 g
Fett 1,5 g
- varav mättat 0,57 g
Kolhydrater 61,8 g
- varav sockerarter 56,6 g
Salt <0,02 g

Användning

Fikon är supergott att äta precis som de är men går också att grilla, steka, tillsätta i sallader och använda i bakverk. I torkad form kan man enkelt ta med dem som ett extra energitillskott till träningen, jobbet eller på resan. Torkad frukt är i allmänhet ett bättre alternativ än godis, eftersom det även innehåller en hel del näringsämnen som kroppen kan dra nytta av. Till skillnad mot godis kan fikon avnjutas året om med gott samvete!

 

För fler tips om fikon bland annat recept, information och annat på vår pinterest anslagstavla om fikon:

Agavesirap, tips och recept

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.