Artikelnr: 201013

Dadlar Deglet Nour RB RAW&EKO 500 g

59 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 59 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Dadlar Deglet Nour

 

Dessa ekologiska deglet nour-dadlar från Tunisien är det bästa valet för dig som använder mycket dadlar, och som kanske vill ha dadlar i olika bakverk, såser och liknande.

 

Var ifrån kommer Deglet Nour-dadlarna?


Från dadelpalmen i Mellanöstern kommer dadlar. Sorten Deglet nour odlas i Nordafrika och Kalifornien, som i dagsläget är de största producenterna. Dadelpalmer växer helst i heta kustregioner och efter fem till sex år ger de en frukt som kallas dadel. Deglet nour betyder ljusets finger och kommer ifrån det faktum att kärnorna blir synliga när ljuset skiner genom dadlarna.

Specifikation

Innehåll: Torkade kärnfria dadlar av sorten Deglet Nour.
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologiska: Ja, EU-ekologiska
Ursprung: Tunisien


Näringsvärde per 100 g
Energi 1181 kJ/282 kcal
Fett 1 g
- varav mättat 0 g
Kolhydrater 67 g
-varav sockerarter 63 g
Protein 2 g
Kostfiber 8 g
Salt (som natrium) 1 mg

 

 

 

Användning

Hur använder jag Deglet Nour-dadlar?
Deglet nour-dadlarna är kända för att vara den stabilaste av alla dadelsorter. De har extra mycket fruktkött och smakar lika ljuvligt som en karamell. De passar lika bra i matlagningen, som i bakningen eller för att ätas bara som de är. Dadlarna kan användas till te tillsammans med mandlar och valnötter och i müsli för att ge ett sött inslag. Dessa deglet nour går bra att blötlägga före användning för att göra dem lättare att arbeta med, men går även att stoppa rakt ner i matberedare eller mixer som de är, lite beroende på hur gammal matberedare du har 😉

 

För fler tips om dadlar (både deglet nour och andra) bland annat recept, information och annat på vår pinterest anslagstavla om dadlar:

 

Dadlar, tips och recept

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.