Mother Earth

Dadlar Medjool Raw&Eko 200g

Artikel nr: 1887
EAN: 7290017999807
59 kr

200g av den riktiga lyxdadeln Medjool, som vi helst äter som den är…

 

Lite om medjooldadlar

 

Medjooldadeln är den finaste och köttigaste av dadlarna, och en riktig njutning att stoppa i munnen.

 

Hur ska jag behandla mina medjooldadlar? Och hur ska de ätas?

 

De har en tjock, men ofta mjuk konsistens i jämförelse med andra dadlar och de smakar sött som honung. Ryktet säger att den som en gång smakat dessa dadlar, aldrig vill äta några andra dadlar igen. De bör lagras kallt för bästa hållbarhet, en temperatur kring 10 grader är bra. Däremot bör de ätas i rumstemperatur för att den rätta aromen ska komma fram.

Innehåll: Torkade dadlar av sorten Medjool.
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU Organic
Ursprung: Israel/Jordandalen


Grundläggande näringsinformation:

per 100 gram Medjool-dadlar

Energivärde:1160 kJ / 277 kcal
Protein:2 gram
Fett:0 gram
Kolhydrater:75 gram
– varav sockerarter:66 gram
– varav kostfiber:7 gram

Medjooldadlar kan ätas som de är, som ett mellanmål när du är på språng, eller användas i drycker, krämer, bakverk och matlagning. De är även vackra att använda som dekoration till mat. Dadlar är ett riktigt kraftpaket och Medjooldadlar smakar kungligt, precis som en pralin!