-15%
Råvarubutiken

Mullbär Vita RB RAW&EKO 1000g

Artikel nr: 201124
EAN: 7340051808327
126,65 kr

Mullbär med en söt och nötaktig smak, nästan som gräddkola. Mums! Därför kan de mycket väl utgöra en ersättning för godis.

 

Mullbär är känsliga för temperatur och kan beroende på årstid vara torrare, man kan då låta de ligga i rumstemperatur en stund får att bli mjukare

1 kg söta och mjuka mullbär

På det 5 till 20 meter höga mullbärsträdet som främst finns i Asien men även i Europa, Afrika och Amerika växer de små mullbären. De kan vara både vita, rosa, röda och svarta och de växer på träd, så egentligen är mullbär en frukt.

Hur använder jag mullbär?

Mullbär kan blandas i müsli, smoothie, yoghurt, gröt, eller användas i bakverk och i matlagningen. Varför inte pröva mullbär på tårtan nästa gång du bakar en? Naturligtvis kan de även ätas som de är och den rekommenderade konsumtionen uppgår till 20–30 gram per dag, det vill säga en handfull.

Smaken är söt och nötaktig, nästan som gräddkola. Mums! Därför kan de mycket väl utgöra en ersättning för godis för den som vill trappa ner på sockret eller gå ner i vikt. Inte minst för den goda smakens skull, så är det väl värt att prova mullbären och alla andra superbär som världens nyttigaste och godaste bär!

En liten film om mullbärsskörd finns nu under fliken ”Mer information”.

En liten film om mullbärssörd:

 

Mullbär är känsliga för temperatur och kan beroende på årstid vara torrare, man kan då låta de ligga i rumstemperatur en stund får att bli mjukare

 

Innehåll: Torkade vita mullbär (Morus alba).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologisk
Ursprung: Turkiet/Uzbekistan


Näringsvärde per 100 g:

Kalorier:1104 kJ/264 kcal
Protein:11 g
Kolhydrater:61 g
– varav sockerarter:43 g
Fett:1 g
– varav mättat:0 g
Kostfiber:11 g
Järn:1,8 mg