Mullbär Vita RB RAW&EKO 1000g

Artikel nr: 201124
EAN: 7340051808327
159 kr

1 kg söta och mjuka mullbär

 

På det 5 till 20 meter höga mullbärsträdet som främst finns i Asien men även i Europa, Afrika och Amerika växer de små mullbären. De kan vara både vita, rosa, röda och svarta och de växer på träd, så egentligen är mullbär en frukt.

 

Mullbär är känsliga för temperatur och kan beroende på årstid vara torrare, man kan då låta de ligga i rumstemperatur en stund får att bli mjukare

Innehåll: Torkade vita mullbär (Morus alba).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologisk
Ursprung: Turkiet/Uzbekistan


Näringsvärde per 100 g:

Kalorier: 1104 kJ/264 kcal
Protein: 11 g
Kolhydrater: 61 g
– varav sockerarter: 43 g
Fett: 1 g
– varav mättat: 0 g
Kostfiber: 11 g
Järn: 1,8 mg

 

 

Hur använder jag mullbär?

 

Mullbär kan blandas i müsli, smoothie, yoghurt, gröt, eller användas i bakverk och i matlagningen. Varför inte pröva mullbär på tårtan nästa gång du bakar en? Naturligtvis kan de även ätas som de är och den rekommenderade konsumtionen uppgår till 20–30 gram per dag, det vill säga en handfull.

 

Smaken är söt och nötaktig, nästan som gräddkola. Mums!

Mullbär är känsliga för temperatur och kan beroende på årstid vara torrare, man kan då låta de ligga i rumstemperatur en stund får att bli mjukare

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.