1 kg söta och mjuka mullbär
På det 5 till 20 meter höga mullbärsträdet som främst finns i Asien men även i Europa, Afrika och Amerika växer de små mullbären. De kan vara både vita, rosa, röda och svarta och de växer på träd, så egentligen är mullbär en frukt.
Mullbär är känsliga för temperatur och kan beroende på årstid vara torrare, man kan då låta de ligga i rumstemperatur en stund får att bli mjukare
Innehåll: Torkade vita mullbär (Morus alba).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologisk
Ursprung: Turkiet/Uzbekistan
Näringsvärde per 100 g:
Kalorier: |
1104 kJ/264 kcal |
Protein: |
11 g |
Kolhydrater: |
61 g |
– varav sockerarter: |
43 g |
Fett: |
1 g |
– varav mättat: |
0 g |
Kostfiber: |
11 g |
Järn: |
1,8 mg |
Hur använder jag mullbär?
Mullbär kan blandas i müsli, smoothie, yoghurt, gröt, eller användas i bakverk och i matlagningen. Varför inte pröva mullbär på tårtan nästa gång du bakar en? Naturligtvis kan de även ätas som de är och den rekommenderade konsumtionen uppgår till 20–30 gram per dag, det vill säga en handfull.
Smaken är söt och nötaktig, nästan som gräddkola. Mums!
Mullbär är känsliga för temperatur och kan beroende på årstid vara torrare, man kan då låta de ligga i rumstemperatur en stund får att bli mjukare