Ekologiskt gojibär
Det röda superbäret som är proppat med nyttigheter!
Gojibär växer i Kina, Tibet och Mongoliet, men odlas även som trädgårdsväxt i Sverige under namnet bocktörne. De används traditionellt inom kinesisk medicin och har gjort så i över 5000 år.
Hur använder jag gojibär?
Gojibären har en behagligt rund och fin smak och är inte fullt så söta som t.ex. russin. De går att blanda i müsli, i godsaker eller ätas som de är. Erik brukar använda dem i en uppiggande mix med rå kakao när han kör bil i tröttande mörker!
Innehåll: Torkade gojibär (Lycium barbarum).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Kina
Näringsvärde per 100 g
Energi 1448 kJ/346 kcal
Fett 1 g
Kolhydrater 75 g
-varav sockerarter 46 g
Protein 14 g
Fiber 7 g
Salt 0 g
Låt dig inspireras av Mekto Ganic recept på chiagröt med gojibär
Varm eller kall Chiagröt (en färdig mix) från Mekto Ganic
Ingredienser:
2 dl chiafrön
1 dl brutna kokossmileys
½ dl kokosolja eller kokossmör
¼ dl macapulver
¼ dl kakaonibs
1 dl gojibär
1 tsk vaniljpulver
2 tsk kanel
½ tsk mineralsalt
¼ dl kakaopulver
Sä här gör du:
Blanda alla ingredienser i en burk. Blanda 1 dl av gröten med 1 ½ dl vegetabilisk dryck, vatten eller varmt te och rör ihop ordentligt. Låt gröten stå tills chiafröna sugit åt sig vätskan ca 15-45 minuter beroende på vätskans temperatur. Klart!