Råvarubutiken

Acerolapulver frystorkat RB RAW&EKO 75g

Artikel nr: 1308
EAN: 7340051808655
139 kr

Acerolapulver frystorkat

 

Acerola (Malpighia emarginata) är en snabbväxande buske eller litet träd med små rosa och vita blommor. Lingvister menar att acerola ursprungligen kommer från Yucatánhalvön i södra Mexiko, men som numer växer i de flesta subtropiska områdena värden över. Bland annat odlas i södra Texas, Florida, Karibien, Sydostasien och Kina, med Brasilien som största producent.

 

Acerolajuice är lika populärt i Brasilien som apelsinjuice i Sverige.

 

Obs! Enligt en studie 2002 kan acerola orsaka en allergisk reaktion hos folk som även är allergiska mot latex. Det finns också rapporter om att bladen från busken eller trädet kan irritera vissa.

Innehåll: Frystorkade och pulveriserade acerolabär (Malpighia emarginata).

Raw food-kvalitet: Ja
Ekologiskt: Ja, EU-ekologiskt
Ursprung: Brasilien

 

Näringsvärde per 100 g
Energi 1444 kJ/345 kcal
Fett 0 g
varav mättat fett 0 g
Kolhydrater 79 g
varav sockerarter 31 g
Kostfiber 8 g
Protein 8 g
Salt 18 mg* % av RDI (rek. dagligt intag)

 

Till 100 gram acerolapulver går det åt ca 700 gram färska acerolabär.

 

Klicka här för rekommenderade dagliga intag (RDI)

 

Salsadip pimpad med acerola

 

Supernyttig salsa att dippa i på kvällskvisten. Lika god till mat som till chips.

 

Ingredienser:

 

2 st solmogna tomater
½ dl acerolapulver
3 st kryddpepparkorn
2 msk hackad färsk koriander
4 vitlöksklyftor
½ habanero (eller annan chili)
4 msk olivolja
1 pressad lime
En nypa salt och svartpeppar

 

Finhacka koriandern, habaneron och tomaterna och lägg i en skål. Pressa vitlöksklyftorna och krossa kryddpepparfröna i en mortel. Häll i olivoljan och saften från den pressade limen. Strö slutligen över en nypa salt och rör om ordentligt. Skulle du har tillgång till färska acerolabär så prova att byta ut tomaterna och acerolapulvret mot 3,5 dl färska bär.