Råvarubutiken

Hampaprotein 50% RB RAW&EKO 500g

Artikel nr: 605164
EAN: 7340051808341
119 kr

Hampafröets historia

 

Hampan tros ha sitt ursprung i centrala Asien och är en motståndskraftig och snabbväxande nässelart.

 

Hampan har länge odlats som livsmedel och medicinalväxt men genom tiderna har den även nyttjats för att tillverka allt från papper och textilier till byggmaterial och ekologiskt bränsle.

 

Hampaprotein

 

Hampaproteinpulver kommer från hampafrön. Det har fröets alla goda egenskaper och dessutom ett högt proteininnehåll som samtidigt är mycket lättsmält. I och med en skonsam malningsprocess som avlägsnar mycket av kolhydraterna har detta pulver bara genomgått en mekanisk process.

 

Till skillnad från andra vegetabiliska proteiner är hampaprotein dessutom fullvärdigt, vilket innebär att det liksom animaliskt protein innehåller samtliga essentiella aminosyror i tillräcklig mängd och i sådan form att vi lätt kan ta upp och tillgodogöra oss dem. Aminosyror är vad man brukar kalla kroppens byggstenar och de är nödvändiga för såväl immunförsvar och matsmältning som muskeluppbyggnad och bevarande av kroppsvävnader. Hampan är således en ypperlig proteinkälla för dig som inte vill äta kött eller för dig som styrketränar och vill ha ett naturligt alternativ till vassleproteinpulvren.

 

Hampaprotein är perfekt att köpa för den som har känslig mage, eftersom det är helt fritt från gluten, soja och laktos.

Hampaprotein – ett naturligt och sunt proteintillskott!

Hampafröets historia

Hampan tros ha sitt ursprung i centrala Asien, där den har följt den mänskliga civilisationen åt sedan begynnelsen. Denna motståndskraftiga, näringsrika och snabbväxande nässelart är förmodligen en av världens mest användbara och hälsofrämjande växter. 

Hampan var en av de första fiberplantorna som aktivt odlades som livsmedel och medicinalväxt. Men genom tiderna har den även nyttjats för att tillverka allt från papper och textilier till byggmaterial och ekologiskt bränsle. 

Hampaprotein

Hampaproteinpulver kommer från hampafrön. Det har fröets alla goda egenskaper och dessutom ett högt proteininnehåll som samtidigt är mycket lättsmält. I och med en skonsam malningsprocess som avlägsnar mycket av kolhydraterna har detta pulver bara genomgått en mekanisk process, till skillnad från exempelvis vassleproteinprodukter som är framställda med både värme och kemikalier.

Hampaprotein är helt fritt från gluten, men fullt av vitaminer, enzymer och mineraler. Det har en optimal balans mellan omega 6 och omega 3. 

Till skillnad från andra vegetabiliska proteiner är hampaprotein dessutom fullvärdigt, vilket innebär att det liksom animaliskt protein innehåller samtliga essentiella aminosyror i tillräcklig mängd och i sådan form att vi lätt kan ta upp och tillgodogöra oss dem. Aminosyror är vad man brukar kalla kroppens byggstenar och de är nödvändiga för såväl immunförsvar och matsmältning som muskeluppbyggnad och bevarande av kroppsvävnader. Hampan är således en ypperlig proteinkälla för dig som inte vill äta kött eller för dig som styrketränar och vill ha ett naturligt alternativ till de ofta kemiskt framställda vassleproteinpulvren.

Hampaprotein är perfekt att köpa för den som har känslig mage, eftersom det är helt fritt från hexan, gluten, soja och laktos.

Hur använder jag hampaprotein?

Blanda bara ett par skopor hampaprotein med vatten eller juice för en enkel proteindrink, mixa med färska frukter eller bär till en härlig smoothie, eller strö några skedar över salladen eller på frukostgröten. Vi blandar alltid hampaproteinpulver i våra gröna juicer, och när vi är ovanligt duktiga och tränar så åker det ner någon skopa i återhämtningsdrycken.

Under fliken ”Mer information” kan du se Ani Phyo göra en god smoothie på hampaprotein.

Ani Phyos hampaprotein-smoothie:

Innehåll: Pulveriserade hampapfrön (Cannabis sativa).
Raw food-kvalitet:
Ja
Ekologisk: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Litauen
Dosering: 2–4 msk/dag


Näringsvärde per 100 g:

Energivärde1576 kJ/377 kcal
Fett10–12 g
– varav omega 32–2,3 g
– varav omega 66–7 g
– varav omega 91–1,5 g
Kolhydrater9–10,5 g
Kostfiber20–25 g
Protein46–52 g
Järn18 mg129%*
Kalcium140 mg18%*
Kalium1420 mg71%*
Magnesium650 mg173%*
Fosfor1420 mg203%*
Tiamin (B1)1,02 mg93%*
Riboflavin (B2)0,26 mg19%*
Niacin (B3)34,6 mg216%*
Vitamin B63,66 mg261%*
Vitamin alfa E0,33 mg
Vitamin gamma E3,66 mg

*Rekommenderade dagliga intag (RDI)

Klicka här för rekommenderade dagliga intag baserat på kön och ålder (RDI)