Artikelnr: 101035

Chiaprotein EKO 250g

79 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Chiaprotein kan vara en fördelaktig ersättning till vanligt animaliskt proteinpulver av flera skäl. Här är några av anledningarna till varför det kan vara ett bra alternativ:

 

  1. Vegetariskt och veganskt: Chiaproteinpulver är helt växtbaserat och passar därför för vegetarianer och veganer som inte konsumerar animaliska produkter. Detta gör det till ett bra alternativ för dem som vill öka sitt proteinintag utan att använda animaliskt protein.
  2. Fullvärdigt protein: Chiafrön, som används för att göra chiaproteinpulver, innehåller alla nödvändiga essentiella aminosyror, vilket gör det till ett fullvärdigt protein. Det kan därmed tillgodose kroppens behov av aminosyror, liknande animaliska proteinkällor.
  3. Högt fiberinnehåll: Chiafrön innehåller kostfiber, vilket kan främja en hälsosam matsmältning och ge en längre mättnadskänsla. Detta kan vara fördelaktigt för vikthantering och aptitkontroll.
  4. Låg miljöpåverkan: Produktionen av chiaprotein har vanligtvis en lägre miljöpåverkan jämfört med animaliskt protein, särskilt köttproduktion, vilket kan göra det till ett mer hållbart val.

 

Källor:

  1. Chia Seeds: Health Benefits and Nutritional Information. (https://www.medicalnewstoday.com/articles/291334)
  2. Chia seeds: Ancient grain, new popular ingredient. (https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/expert-answers/chia-seeds/faq-20442904)
  3. Omega-3 Fatty Acids: An Essential Contribution. (https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/fats-and-cholesterol/types-of-fat/omega-3-fats/)
  4. Chia Seed as a Source of Protein and Bioactive Compounds for Developing Functional Foods. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6463095/)
Specifikation

Ursprung: Bolivia
Ingredienser: ekologist chiaprotein pulver
Bäst före: se etiketten
Förvaring: svalt och torrt
Återvinning: påsen sorteras som plast

Näringsvärde per 100 g
Energi...1680 kJ/400 kcal
Fett.............................. 6,67 g
varav mättat fett.......1,2 g
Kolhydrater..................42 g
varav sockerarter.....2,2 g
Protein...........................36 g
Fiber.............................24,5 g
Salt............................... 0,05 g

Användning

Hur använder jag Chiaprotein?

 

Att använda chiaprotein är ganska enkelt och liknar användningen av andra proteinpulver. Här är några vanliga sätt att använda chiaproteinpulver:

 

Smoothies: Tillsätt en skopa chiaprotein till din favoritsmoothie för att öka dess proteininnehåll. Du kan blanda det med frukt, grönsaker, yoghurt eller växtbaserade mjölkalternativ som mandelmjölk eller havremjölk.

Gröt: Rör en skopa chiaproteinpulver i din gröt innan den är klar. Det ger en proteinrik och fiberrik boost till din frukost.

Bakning: Använd chiaproteinpulver som en ingrediens i bakverk som muffins, pannkakor eller proteinbollar. Det kan göra dina bakverk näringsrikare.

Proteindrycker: Blanda chiaproteinpulver med vatten eller en vätska av ditt val för att göra en enkel proteindrink. Du kan tillsätta sötning eller smaksättning om så önskas.

Yoghurt och kvarg: Blanda chiaproteinpulver med grekisk yoghurt eller kvarg för att göra en proteinrik och krämig mellanmål.

Energi- eller proteinbars: Om du gör dina egna energi- eller proteinbars kan du inkludera chiaproteinpulver i receptet för att öka proteinhalten.

Smoothie-skålar: Skapa en hälsosam smoothie-skål genom att toppa din smoothie med chiaproteinpulver med färsk frukt, nötter och frön.

Drycker: Du kan också blanda chiaprotein med varmt eller kallt vatten och dricka det som en snabb och enkel proteinshake.

 

Det är också viktigt att notera att chiaproteinpulver kan ge en liten geléliknande konsistens när det blandas med vätska, vilket är karakteristiskt för chiafrön. Om du inte gillar den här konsistensen kan du överväga att låta blandningen sitta en stund innan du konsumerar den så att chiafröna hinner absorbera vätskan och mjukna.

 

Om du vill göra egna proteinbars är det bara att klicka här! Tänk bara på att byta ut proteinpulvret till vårt chiaproteinpulver.

 

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.