Gurkmeja RB EKO 500g

Artikel nr: 676800
EAN: 7340051805487
79 kr

Ekologisk Gurkmeja

 

Gurkmeja (Curcuma longa) känns säkerligen igen från det indiska och thailändska köket, inte minst som en ingrediens i curry. Från växten tas rötterna som sedan kokas, torkas och slutligen mals ner till ett gult pulver. Växten är släkt med ingefäran och den odlas i Afrika och Asien. Den största produktionen sker i den indiska staden Erode, som även benämns The Yellow City.

 

Växten har även fått ett uppsving i västvärlden under senare år och detta på grund av den ingående substansen och färgämnet, curcumin, som blivit mkt omtalat. Denna gurkmeja består till minst 3 procent av curcumin.

 

 

Läs mer här om gurkmeja och dess egenskaper.

Innehåll: Pulveriserade rötter från gurkmeja (Curcuma longa)
Raw food-kvalitet: Nej
Ekologisk: Ja, EU-ekologiskt
Ursprung: Indien


Näringsvärde per 100 g
Energi 1500 kJ/355 kcal
Fett 1,67 g
varav mättat fett 0,12 g
Kolhydrater 77,27 g
varav sockerarter 2 g
Kostfiber 24,11 g
Protein 7,74 g
Magnesium 2725 mg

 

 

 

Dosering: 1 matsked/dag

 

Hur gurkmeja används
Gurkmeja doftar som senap och smakar milt och lätt bittert. Den kan användas i gryträtter av diverse slag och ger riset en fin gul färg. Kryddan kan med fördel även användas tillsammans med fisk, grönsaker, i marinader och inläggningar.

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.