Artikelnr: 201007

Sultanrussin RAW&EKO 500g

59 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 59 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Vad är sultanrussin?

Sultanrussin är kärnfria, stora gula russin med lite sötare och mildare smak än vanliga russin. Druvorna är ljusgröna (ju ljusare desto bättre kvalitetsmässigt). Strö över smoothien eller ät dem som de är.

 

Vad är skillnaden mellan Blå Thompsonrussin och Sultanrussin?
Skillnaden mellan Sultanrussin och Thompsonrussin är minimal. Dessa två sorters russin härstammar från samma druvsort och odlas på samma geografiska plats. Den enda distinkta skillnaden ligger i förberedelsen av russinerna innan torkningen.

 

För Sultanrussin genomgår druvorna en doppning i en blandning av olivolja, vatten och kaliumkarbonat (pottaska). Denna process gör att vaxlagret på druvorna blir något tunnare, vilket resulterar i en snabbare torkning och ger russinen dess karakteristiska mörka färg och sötare smak. Om druvorna inte doppas utan torkas direkt, resulterar det i Thompsonrussin.

 

Vilka russin är bäst?
Sultanrussin rankas ofta högt bland russinsorter tack vare deras naturliga sötma och saftighet. Många anser att dessa russin är bland de bästa russinvarianterna till följd av deras smak och konsistens.

 

 

 

Specifikation

Näringsinnehåll per 100g
Energi 1283 kJ/303 kcal
Fett 0,6 g
-varav mättat 0,31 g
Kolhydrat 68 g
Fiber 3,7 g
Protein 2,5 g
Salt 0,03 g

 

Ursprung: Turkiet.
Vikt: 500 g
Ingredienser: ekologiska russin av sorten Sultan
Allergener: inga
Bäst före: se påsens nederkant
Förvaring: svalt och torrt
Återvinning: påsen sorteras som plast

Användning

Det finns många sätt att använda sultanrussin i matlagning och bakning på grund av deras söta smak och saftiga konsistens. Här är några exempel på hur man kan använda sultanrussin:

  1. I bakverk: Använd som ingrediens i bröd, kakor, muffins och andra bakverk. De kan tillsättas direkt i degen eller smeten för att ge en söt smak och saftighet till bakverken.
  2. I frukostgröt: Strö över din gröt eller müsli för att lägga till en naturlig sötma och extra smak.
  3. I sallader: Tillsätt till gröna sallader, fruktiga sallader eller ris- och bulgursallader för att ge en söt kontrast till andra ingredienser.
  4. I curryrätter: Russinen kan användas i curryrätter för att ge en söt smak och texturkontrast. De passar speciellt bra i indiska och mellanösternska rätter.
  5. I risrätter: Blanda med ris och andra ingredienser som nötter och kryddor för att göra en kryddig och söt risrätt.
  6. I trail mix: Blanda sultanrussin med andra torkade frukter, nötter och frön för att göra en näringsrik och energigivande trail mix.
Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.