Rårisprotein 80% EKO 5kg

Artikel nr: 1844x5
EAN: 7340051815615
899 kr

Utvinning och historia

 

Ris har mättat magar i över 10 000 år och är än i dag tre miljarder människors favoritspannmål. I vissa länder, till exempel Sydkorea, är orden för ris och mat desamma. Det råder delade meningar om var riset först började odlas, men mycket tyder på Pärlflodsdeltat i Kina. Klart är i alla fall att risodling snabbt spred sig och runt 5000 f.Kr. omfattade hela den asiatiska subkontinenten.

 

För att bli till risproteinpulver går riset igenom en lång och noggrant utförd process. Efter skörden väljs de bästa riskornen ut, som sedan mals ner till rismjöl och blandas  med vatten. Efter det tillsätts enzymer som bryter ned risstärkelsen, varefter kolhydraterna filtreras bort. Risproteinkakan som återstår torkas innan den bryts ned till ett finkornigt pulver.

Ursprung: Kina
Vikt: 500 g
Ingredienser: ekologiskt rårisprotein pulver 80%
Allergener: inga
Bäst före: se påsens nederkant
Förvaring: svalt och torrt
Återvinning: påsen sorteras som plast

 

Näringsinnehåll per 100g

% av RDI per 10 g
Energi (g.) 1537KJ/367Kcal
Protein (g.) 80.0g
Kolhydrater 12.0g
varav sockerarter 6.7g
Fett (g.) 2.0g
varav fleromättat
Fibrer (g.) 3.3g
Natrium (g.) 53.3g

 

Användning och recept

 

Risprotein kan blandas in i vilken juice eller energishake som helst, och blir då en kraftfull proteinshake. Ett perfekt tillskott både innan och efter träningen! 

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.