Hirs Skalad RAW&EKO 5kg

Artikel nr: 1940x5
EAN: 7340051805685
289 kr

Vikt 5Kg

 

Ekologisk skalad hirs

 

Hirs är ett glutenfritt alternativ till ris eller andra gryn som påminner om couscous, det tillhör gräsfamiljen och är ett av våra äldsta sädesslag. Man kan också göra gröt med hirs eller använda det som bas i vegetariska biffar och sallader. Hirs har en vacker gul färg när den är kokt.

 

Viktigt att veta är att hirs innehåller saponin som är ett bitterämne som skyddar växten ifrån skadedjur. Detta behöver man skölja bort och bäst är då att koka upp hirsen en gång i vatten och sedan slå av det och skölja. Efter det kokar du upp hirsen igen med nytt vatten och låt koka 10 min och låt sedan stå ca 10 min ytterligare.

Latinskt namn: Panicum miliaceum
Ingredienser: ekologisk skalad hirs
Ursprung: Ukraina/Polen/Ryssland
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.

Näringsvärde per 100 g:
Energivärde: 1507kJ/360 kcal
Fett: 3,9 g
– varav mättat fett: 0,9 g
Kolhydrater: 68,8 g
– varav sockerarter: 1,4 g
Fibrer: 3,8 g
Protein: 10,6 g
Salt: 8 mg

 

Användning: Alternativ till ris, i sallad, soppor, gratänger, biffar mm.

 

Tillagning: 1 del hirs till 3 delar vatten, 1 dl ger 3 dl kokt.
koka upp hirsen en gång i vatten och sedan slå av det och skölja. Efter det kokar du upp hirsen igen med nytt vatten och låt koka 10 min och låt sedan stå ca 10 min ytterligare.

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.