Artikelnr: 101041

Valnötter Premium RB raw&eko 200g

59 kr
Om produkten

Ekologiska valnötter från Råvarubutiken

 

Valnöten, som finns naturligt från Balkan och i ett bälte ned mot Turkiet och Libanon, är ingen nöt i ordets bemärkelse, utan egentligen en stenfrukt.

 

Vad är valnötter?

 

Valnötter (J. Regia) är ovala, kulformade frukter som växer på det 10-25 meter höga valnötsträdet. Nötterna mognar ur gula blommor och har från början en grön färg och blir bruna först när de mognat. Den har ett tunt skal och det som går att äta är den inre kärnan. Huvudproducenter för nötterna är USA och de odlas framförallt i det soliga Kalifornien. De förekommer året om, men är speciellt populära kring julen.

Specifikation

Innehåll: Valnötshalvor (Juglans regia)
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU Ekologiskt
Ursprung: Moldavien
Användning: I sallader, såser, patéer, musli

 

Allergener: kan innehålla spår av macadamianöt, cashew, mandel, paranöt,
hasselnöt, pekannöt, pistasch, valnöt, sojaböna, jordnöt, sesam.
Vi har ett separat rum i vår produktion där vi hanterar alla dessa allergener, med det sagt så är vi mycket noggranna med att separera produkterna ifrån varandra och producerar så mycket vi kan en vara åt gången.

Kan förekomma skalbitar



Näringsvärde per 100 g
Energi 2736 kJ/654 kcal
Fett 62,5 g
-varav mättat fett 6,1 g
Kolhydrater 13,7 g
-varav sockerarter 2,6 g
Protein 15,2 g
Fiber 6,7 g
Salt 2 mg

Användning

Hur använder jag valnötter?

 

Valnötter kan användas i sallader, såser, efterrätter, kakor och andra bakverk eller varför inte i ett matigt frukostbröd. Låt inte nötterna stanna på julbordet. De är det perfekta mellanmålet och tilltugget att ha framför tv:n, året om.
Valnötter är världsbäst att göra raw food-patéer på. Mixa blötlagda valnötter (1-2 timmar) med röd paprika, morot, oregano och shoyu. Servera med dressing gjord på gurka, avokado, dill och citron.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.