Artikelnr: 1890x10

Valnötter Halva Premium EKO 10kg

1.795 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Härligt goda ekologiska valnötter

Specifikation

Ekologiska valnötter från Råvarubutiken

Valnöten, som finns naturligt från Balkan och i ett bälte ned mot Turkiet och Libanon, är ingen nöt i ordets bemärkelse, utan egentligen en stenfrukt. Fetthalten är ungefär 60% och den innehåller mycket antioxidanter, mer än någon annan nöt.

Vad är valnötter?

Valnötter (J. Regia) är ovala, kulformade frukter som växer på det 10-25 meter höga valnötsträdet. Nötterna mognar ur gula blommor och har från början en grön färg och blir bruna först när de mognat. Den har ett tunt skal och det som går att äta är den inre kärnan. Huvudproducenter för nötterna är USA och de odlas framförallt i det soliga Kalifornien. De förekommer året om, men är speciellt populära kring julen.

Valnötter och hälsan

Nötter innehåller som alltid relativt mycket fett och valnöten innehåller ungefär 60 %, men eftersom det mesta utgörs av Omega 3-fetter, anses den i bland vara den nyttigaste nöten. Vårt dagsbehov av omega 3, behöver intas via kosten. Detta eftersom kroppen själv inte kan producera det. En handfull nötter täcker det dagsbehovet. Förutom Omega 3, så innehåller nötterna E-vitamin, B6, magnesium och mycket protein (14,3 g/100 g).

Hur använder jag valnötter?

Valnötter kan användas i sallader, såser, efterrätter, kakor och andra bakverk eller varför inte i ett matigt frukostbröd. Låt inte nötterna stanna på julbordet. De är det perfekta mellanmålet och tilltugget att ha framför tv:n, året om. De innehåller varken tomma kalorier eller färgämnen och håller blodsockret på en jämn nivå.
Valnötter är världsbäst att göra raw food-patéer på. Mixa blötlagda valnötter (1-2 timmar) med röd paprika, morot, oregano och shoyu. Servera med dressing gjord på gurka, avokado, dill och citron.

För fler tips om valnötter bland annat recept, information och annat på vår pinterest anslagstavla om valnötter: Valnötter, tips och recept

 


Innehåll: Valnötshalvor (Juglans regia)
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU Ekologiskt
Ursprung: Moldavien
Användning: I sallader, såser, patéer, musli
Allergener: kan innehålla spår av macadamianöt, cashew, mandel, paranöt,
hasselnöt, pekannöt, pistasch, valnöt, sojaböna, jordnöt, sesam.
Vi har ett separat rum i vår produktion där vi hanterar alla dessa allergener, med det sagt så är vi mycket noggranna med att separera produkterna ifrån varandra och producerar så mycket vi kan en vara åt gången

Kan förekomma skalbitarNäringsvärde per 100 g
Energi 2736 kJ/654 kcal
Fett 62,5 g
-varav mättat fett 6,1 g
Kolhydrater 13,7 g
-varav sockerarter 2,6 g
Protein 15,2 g
Fiber 6,7 g
Salt 2 mg

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.