Mother Earth Big Pack

Hasselnötter Premium EKO 5kg

Artikel nr: 1382x5
EAN: 7340051806286
1.350 kr

Vikt 5Kg

 

Fina ekologiska hasselnötter

 

Nöten växer på den tre till sex meter höga hasseln (Corylus avellana L.) som växer vilt upp till Dalälven i Sverige. När nötterna är omogna har den en grön färg, som sedan övergår till brunt vid mognad.

Nötter och frön har fått ett uppsving i och med alla dieter som kommit under senare år, men vare sig man följer en diet eller inte, är nötter en källa till både mineraler och vitaminer – framförallt vitamin E.

Näring i hasselnötter
Hasselnötter är rikast på E-vitamin som för 100g uppgår till 125 % av RDI. E-vitamin är bra för immunförsvaret eftersom det motverkar infektioner och inflammationer. Nötterna har en kraftig antioxidantverkan som skyddar cellerna mot syreangrepp och förbättrar syreupptagningen i musklerna.

Även huden tros dra nytta av e-vitamin för att motverka rynkor och skydda mot UV-strålning. E-vitamin medverkar även vid bildade av kroppens hormoner. Kombinationen av grova fibrer och nyttiga fetter i nötterna kan sänka halten av skadligt LDL-kolesterol i blodet.

Hasselnötter innehåller även järn, tiamin, magnesium, kalium, fosfor, zink och folat.

Nöten växer på den tre till sex meter höga hasseln (Corylus avellana L.) som växer vilt upp till Dalälven i Sverige. När nötterna är omogna har den en grön färg, som sedan övergår till brunt vid mognad.

Hur använder jag hasselnötter?
Nötterna har en söt smak och de förekommer ofta i godis, pajer och bakverk. De är vanliga i choklad och kakor. Hasselnötter kan både köpas som hela eller i hackad form. Vid jul finns det gott om hela hasselnötter och tillsammans med en bra nötknäckare är det inga problem att äta som de är.

Nötter är som nyttigast i sin naturliga form, alltså inte saltade och rostade. Ungefär 30 gram per dag är en lagom dos. Vi använder hasselnötter i bakverk, för att göra egen rå nutella, och i hemgjorda granolas.

Under fliken ”Mer information” hittar du en instruktionsfilm om hur du gör en egen Nutella med hasselnötter.

Sugen på att göra egen rå Nutella? Kika på en liten film om hur:

Innehåll: Hasselnötter (Corylus avellana)
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologisk: Ja, EU-ekologiskt
Ursprung: Azerbajdzjan
Allergener: kan innehålla spår av macadamianöt, cashew, mandel, paranöt,
hasselnöt, pekannöt, pistasch, valnöt, sojaböna, jordnöt, sesam.
Vi har ett separat rum i vår produktion där vi hanterar alla dessa allergener, med det sagt så är vi mycket noggranna med att separera produkterna ifrån varandra och producerar så mycket vi kan en vara åt gången.

Kan förekomma skalbitarNäringsvärde per 100 g 

Energi 2828 kJ/676 kcal
Fett 62,3 g
-varav mättat fett 4,5 g
Kolhydrater 11 g
-varav sockerarter 1 g
Protein 12,4 g
Fiber 8,6 g
Salt 0,005 g

Klicka här för rekommenderade dagliga intag baserat på kön och ålder (RDI)