Artikelnr: 1394x2

Macadamianötter RAW&EKO 2kg

980 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Vikt 2Kg

 

Ekologiska råa macadamianötter!

 

Var hittar vi macadamianötter?

 

De finner vi på 12-18 meter höga träd i subtropiska områden. Ursprungligen så härstammar macadamianöten från Australien, där den också kallas Queenslandnöt, efter området den upptäcktes i. I dag så odlas den i plantager över hela Australien men också i delar av Afrika och Sydamerika.

 

Vad kan man då göra av nötterna förutom äta dem som de är eller att hacka dem och strö i choklad? Om man gör sina egna hälsobars/nötbars hemma att ta med till träningen, kan man prova med att ta med ett par macadamianötter eller strö dem i müslin, yoghurten eller använda vid brödbaket och matlagningen. Den kan också blandas med andra nötter eller frön för variation.

Specifikation

Ingredienser: Macadamia nötter
Ekologiska: Ja
Råkostkavalitet: Ja
Ursprung: Kenya/ Guatemala

Allergener: kan innehålla spår av macadamianöt, cashew, mandel, paranöt,
hasselnöt, pekannöt, pistasch, valnöt, sojaböna, jordnöt, sesam.
Vi har ett separat rum i vår produktion där vi hanterar alla dessa allergener, med det sagt så är vi mycket noggranna med att separera produkterna ifrån varandra och producerar så mycket vi kan en vara åt gången.

Kan förekomma skalbitar

 

Näringsinnehåll per 100 g

Energi 3152 kJ/754 kcal
Fett 76 g
– varav mättat 10 g
Kolhydrater 5 g
-varav sockerarter 5 g
Protein 8 g
Fiber 9 g
Salt(som natrium) 3 mg

 

 

Användning

Ät de som de är eller använd i bakning.

 

Gör exempelvis en egen vaniljkräm med lite vatten (hur mycket beror på hur tjock krämen ska vara), lite agave eller yaconsirap, lite vaniljpulver och möjligtvis med någon smaksättning (t.ex. kakaopulver/ carob) som du kör i matberedaren har du en perfekt kräm att servera till fruktsallader/ chokladmousse/ bakelser.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.