Vikt 2Kg
Ekologiska råa macadamianötter!
Var hittar vi macadamianötter?
De finner vi på 12-18 meter höga träd i subtropiska områden. Ursprungligen så härstammar macadamianöten från Australien, där den också kallas Queenslandnöt, efter området den upptäcktes i. I dag så odlas den i plantager över hela Australien men också i delar av Afrika och Sydamerika.
Vad kan man då göra av nötterna förutom äta dem som de är eller att hacka dem och strö i choklad? Om man gör sina egna hälsobars/nötbars hemma att ta med till träningen, kan man prova med att ta med ett par macadamianötter eller strö dem i müslin, yoghurten eller använda vid brödbaket och matlagningen. Den kan också blandas med andra nötter eller frön för variation.
Ingredienser: Macadamia nötter
Ekologiska: Ja
Råkostkavalitet: Ja
Ursprung: Kenya/ Guatemala
Allergener: kan innehålla spår av macadamianöt, cashew, mandel, paranöt,
hasselnöt, pekannöt, pistasch, valnöt, sojaböna, jordnöt, sesam.
Vi har ett separat rum i vår produktion där vi hanterar alla dessa allergener, med det sagt så är vi mycket noggranna med att separera produkterna ifrån varandra och producerar så mycket vi kan en vara åt gången.
Kan förekomma skalbitar
Näringsinnehåll per 100 g
Energi 3152 kJ/754 kcal
Fett 76 g
– varav mättat 10 g
Kolhydrater 5 g
-varav sockerarter 5 g
Protein 8 g
Fiber 9 g
Salt(som natrium) 3 mg
Ät de som de är eller använd i bakning.
Gör exempelvis en egen vaniljkräm med lite vatten (hur mycket beror på hur tjock krämen ska vara), lite agave eller yaconsirap, lite vaniljpulver och möjligtvis med någon smaksättning (t.ex. kakaopulver/ carob) som du kör i matberedaren har du en perfekt kräm att servera till fruktsallader/ chokladmousse/ bakelser.