Cashewnötter Bitar EKO 5kg

Artikel nr: 1385x5
EAN: 7340051818012
979 kr

Cashewnötter i bitar

 

Cashew (Anaccardium occidentale) är ett träd som förekommer i Brasilien och dess stenfrukt har en cashewnöt som frö.

 

Cashwenötter eller Bombaynötter som de också kallas, är mycket omtyckta för dess milda och goda smak. Nötterna värms upp med skalet på, och skalet knäcks sedan för att få fram nöten. Cashewnötter som växer i Sydamerika innehåller mer selen än de som odlas i Nordamerika och Europa, på grund av en annan sammansättning av jorden.

 

Framställningen av cashewnötter som är garanterat råa är en dyr och omständlig process, och resulterar i en produkt med ett högt pris. Vill du experimentera med såser, konfekt och liknande, och således använda dig av större mängder, kan dessa nötter – där det inte finns någon rågaranti – vara ett bra alternativ.

 

Cashewnötter har en fantastisk egenskap att ge krämighet till bakverk och eftersom dessa cashewnötter redan är delade så kräver de mindre tid att blötläggas för att bli mjuka och krämiga.

Ursprung: Asien/Afrika.
Ingredienser: ekologiska cashewnötter i bitar

 

Allergener: kan innehålla spår av macadamianöt, cashew, mandel, paranöt,
hasselnöt, pekannöt, pistasch, valnöt, sojaböna, jordnöt, sesam.
Vi har ett separat rum i vår produktion där vi hanterar alla dessa allergener, med det sagt så är vi mycket noggranna med att separera produkterna ifrån varandra och producerar så mycket vi kan en vara åt gången.   

 

Kan förekomma skalbitar

 

Näringsvärde per 100 g
Energi 2512 kJ/600 kcal
Fett 46,7 g
varav mättat 6,7 g
Kolhydrater 26,7 g
varav sockerarter 6,7 g
Protein 16,7 g
Fiber 10 g
Salt 0,005 g

Cashew bitarna är mycket enkla att använda i bakning och du kan även ha de i maten.

 

Cashewnötter har en fantastisk egenskap att ge krämighet till bakverk och eftersom dessa cashewnötter redan är delade så kräver de mindre tid att blötläggas för att bli mjuka och krämiga.

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.