Ekologiskt Maskrosrotpulver
Maskrosen känner många igen som ett av vårt mest envisa ogräs men många vet inte att man faktiskt kan äta alla delar av maskrosen. Bladen kan man ha i sallad och även ha som torkade i te. Men man kan också äta roten som har använts som medicin i Kina under lång tid.
Detta pulver är av maskrosens rötter och smaken är något bitter, roten kan drickas som te eller blandas ner i andra drycker eller mat.
Ursprung: Kina
Ingredienser: ekologiskt maskrosrot pulver
Bäst före: se etiketten
Förvaring: svalt och torrt
Återvinning: påsen sorteras som plast
Näringsvärde per 100 g
Energi…… 1150 kJ/274 kcal
Fett………………………………0,2 g
– varav mättat…………<0,10 g
Kolhydrater………………71,8 g
-varav sockerarter……11,2 g
Protein ………………………..7,9 g
Kostfiber………………….. 23,3 g
Salt (som natrium)..<0,01 g
Pulvret kan användas i te eller blandas mer i valfri dryck eller mat.
För att göra te, blanda 1 tsk pulver i en kopp varmt vatten.