Råvarubutiken

Maquipulver Frystorkat RB EKO 100g

Artikel nr: 201028
EAN: 7340051813925
119 kr

Utvinning och historia

 

Maquiplantan växer sedan många hundra år tillbaka i Patagonien i södra Chile, där Mapucheindianerna länge utnyttjat dess bär. Plantan växer än i dag vilt men odlas även på sina håll, oftast i mindre trädgårdar. Bären liknar björnbär och får sin mörklila färg på grund av sitt höga antocyaninkoncentrat. Pulvret framställs genom att man frystorkar och sedan mal ner bären. Maqui kallas ibland även för chilienska vinbär.

 

Överdosera inte den dagliga dosen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.

Utvinning och historia

Maquiplantan växer sedan många hundra år tillbaka i Patagonien i södra Chile, där Mapucheindianerna länge utnyttjat dess superbär. Plantan växer än i dag vilt men odlas även på sina håll, oftast i mindre trädgårdar. Bären liknar björnbär och får sin mörklila färg på grund av sitt höga antocyaninkoncentrat. Pulvret framställs genom att man frystorkar och sedan mal ner bären. Maqui kallas ibland även för chilienska vinbär.

Användning och recept

Med sin söta smak och skonsamma beblandning med andra frukter gör sig maqui perfekt som supplement (och smaksättare) till smoothies och energidrycker. Det fungerar även utmärkt till yoghurt och parfait, eller som komplement till morgonmüslin. Vill man göra sin dessert lite nyttigare går det även att blanda in pulvret i tårtsmeten eller varför inte i en vegansk ostkaka?

Detta är ett kosttillskott

Överdosera inte den dagliga dosen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.

Dosering: 1 tsk per dag

Ingredienser: ekologiskt frystorkat maquipulver

Ursprung: Chile

Näringsinnehåll per 100 g
Energi 1584 kJ / 378 kcal
Fett 37,6 g
-varav mättat 1,5 g
Kolhydrater 60 g
-varav sockerarter 59,4 g
Protein 7,4 g
Salt 0 mg
Fiber 19,1 g