Artikelnr: 605181

Guaranapulver RB RAW&EKO 125g

99 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 99 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Guaranapulver

 

Guaranaplantan växer i Amazonas djungler och kan bli hela 12 meter hög, på de röda, sura bären görs varsamt detta pulver.

I Brasilien har man använt guaranabären under lång tid och vanligt är att göra te på det eller använda som smaksättning i matlagning och bröd.

 

Guaranáväxtens frön innehåller 2-4% av ämnet guaranin, som har samma kemiska egenskaper och uppiggande verkan som koffein och guarana har därför blivit en allt mer vanlig ingrediens i energidrycker.

 

OBS! Detta örtpreparat bör inte användas av personer med autoimmuna sjukdomar. Är du gravid, ammande eller tar läkemedel bör du konsultera en läkare innan du använder örter.

Specifikation

Innehåll: Guaranápulver (Paullinia cupana).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologiskt: Ja (EU-ekologisk)
Ursprung: Brasilien

Näringsvärde per 100 g
Energi 1253 kJ/300 kcal
Fett 2,1 g
varav mättat fett 0,7 g
Kolhydrater 37,1 g
varav sockerarter 2,7 g
Kostfiber 36,1 g
Protein 14,5 g
Salt <0,01 g

Användning

Dosering: ½–1 g 1–2ggr/dag. Max 2 g/dag!

 

Rekommenderad dos

Rekommenderat intag är 500–1 000 mg, en till två gånger dagligen, dock maximalt 2 000 mg (2 gram) per dag. Om du har hjärtproblem, är gravid eller ammar bör du avstå från att äta guarana. Rådgör alltid med din läkare i förväg om du är tveksam.

 

OBS! Detta örtpreparat bör inte användas av personer med autoimmuna sjukdomar. Är du gravid, ammande eller tar läkemedel bör du konsultera en läkare innan du använder örter

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.