Artikelnr: 602041

Reishisvampspulver RB EKO125g

119 kr
Om produkten

Ekologiskt Reishipulver

 

Reishi (Gandoderma Incidum) är en svamp som växer i Kina, men som används både i Kina, Japan, USA och Europa. Svampen har olika namn, i Kina kallas den Ling Zhi medan den i Japan och hos oss är mer känd som Reishi.

 

Tidigare användes den endast av kungligheter på grund av dess höga råvarupris. Idag odlas den i anläggningar, torkas och mals för att bevara näringsämnena och säljs som hälsokost. I närmare 4000 år har den brukats och den förekommer flitigt i sagor och berättelser.

 

Reishi i hudvård

 

Reishi används också i fuktighetskrämer och i produkter för huden då anses bidra till att släta ut rynkor, minska fräknar och åldersfläckar.

 

Specifikation

Raw Food-kvalitet: nej
Ekologisk: EU-ekologisk

Latinskt namn: Ganoderma Lucidum
Ursprung: Kina
Vikt: 125 g
Ingredienser: torkad ekologisk reishisvamp
Allergener: inga
Bäst före: se påsens nederkant
Förvaring: svalt och torrt
Återvinning: påsen sorteras som plast

Användning

Hur använder du Reishi?

 

Som alla andra superfoods går det bra att använda reishi i smoothies och i vilken annan mat som helst. Men reishi har en fantastiskt god svampsmak som gör sig bra i goda råa såser och patéer! Man kan också använda reishipulver i hudvård.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.