Råvarubutiken

Psylliumfröskal RB RAW&EKO 250g

Artikel nr: 605010
EAN: 7340051815073
99 kr

PSYLLIUM – SKAL SOM GÖR GOTT I MAGEN

 

Psylliumfröskal får man från växten Plantago ovata, som har sitt ursprung i Indien och Pakistan. Skalen från psylliumfröna utgörs till största del av kostfi ber som sväller och blir geléaktiga när de blandas med vatten. De används på många håll vid magproblem eftersom de drar till sig vatten och skapar fast massa. Psylliumfröskal lämpar sig också vid glutenfri brödbakning, för att minska smulighet, eller för att reda såser.

PSYLLIUM – SKAL SOM GÖR GOTT I MAGEN
Psylliumfröskal får man från växten Plantago ovata, som har sitt ursprung i Indien och Pakistan. Skalen från psylliumfröna utgörs till största del av kostfi ber som sväller och blir geléaktiga när de blandas med vatten. De används på många håll vid magproblem eftersom de drar till sig vatten och skapar fast massa. Psylliumfröskal lämpar sig också vid glutenfri brödbakning, för att minska smulighet, eller för att reda såser.

ANVÄNDNING:
Psylliumskal använder du när du vill få något i köket att hålla samman bättre, exempelvis vid tillagning av gluten- och äggfria pannkakor, bröd eller kex. Var försiktig vid doseringen, och låt psylliumfröskalen få svälla i tio minuter för att se hur mycket du behöver, innan du häller på mer. Med en nypa psyllium kan du reda en sås utan att använda mjöl eller liknande.

Innehåll: psylliumfröskal
Ekocertifiering: Ja, ekologisk
Ursprung: Indien

Näringsvärde per 100 g
Energi  138 kJ/33 kcal
Fett  0 g
– varav mättat  0 g
Kolhydrater  0 g
-varav sockerarter 0 g
Protein 0 g
Fiber  67 g
Salt  67 mg
Järn   12 mg, 86% av RI