Artikelnr: 101106

Arganolja Kallpressad&EKO 500ml

795 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 795 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

En Gyllene Skatt från Marocko

Vad är Arganolja?

Arganolja, ofta kallad ”flytande guld”, är en värdefull olja som utvinns från kärnorna av arganträdets frukt (Argania spinosa). Arganträdet växer nästan uteslutande i sydvästra Marocko, där dess nötter har använts i århundraden av berberkvinnor för sina exceptionella skönhets- och hälsobringande egenskaper. Träden är anpassade till de torra, svåra förhållandena i regionen, vilket gör dem unika för detta område.

Specifikation

Latinskt namn: Argania spinosa
Ingredienser: Ekologisk kallpressad arganolja
Ursprung: Marocko
Växtdel: Kärna
Förpackning: Plastflaska

Användning: Kallpressad arganolja, rik på antioxidanter och fettsyror, är ett naturligt skönhetselixir. Den återfuktar, mjukgör och skyddar huden, samtidigt som den främjar glans och styrka för håret.
Förvaring: Förvaras mörkt och svalt

Användning

Hudvård:

 

  1. Fuktgivare: Denna olja är rik på vitamin E och fettsyror, vilket gör den effektiv som en naturlig fuktgivare för huden. Applicera några droppar arganolja på ren hud för att återfukta och mjukgöra.
  2. Anti-aging: Tack vare sina antioxidanter kan oljan bidra till att bekämpa fria radikaler och minska synliga tecken på åldrande, som rynkor och fina linjer. Massera försiktigt in oljan på ansikte och hals.
  3. Behandling av akne: Trots att det är en olja, kan arganolja användas på aknebenägen hud. Dess antiinflammatoriska egenskaper kan bidra till att lugna rodnad och irritation.
  4. Läppbalsam: Applicera en liten mängd olja på torra och spruckna läppar för att återfukta och mjukgöra dem.
  5. Kroppsolja: Använd som en naturlig kroppsolja efter duschen för att låsa in fukt och ge huden en silkeslen känsla.

Hårvård:

 

  1. Hårolja: Applicera några droppar arganolja i fuktigt eller torrt hår för att minska frissighet och ge glans. Koncentrera dig särskilt på hårtopparna.
  2. Hårmask: Gör en närande hårmask genom att blanda arganolja med andra naturliga ingredienser som honung eller avokado. Applicera på håret, låt sitta i några timmar eller över natten och tvätta sedan håret som vanligt.
  3. Hårbottenmassage: Massera oljan försiktigt på hårbotten för att främja blodcirkulationen och motverka torrhet eller flagning.
  4. Värmeskydd: Använd arganolja som ett naturligt värmeskydd innan du använder värmeverktyg som hårtorkar eller plattänger för att minimera skador på håret.
  5. Solskydd: Oljan kan fungera som ett lätt solskydd för håret, skydda det mot solens skadliga strålar.
Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.