Artikelnr: 104100

Chiaolja Kallpressad&EKO 200ml

225 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Chiafröolja är rik på fleromättade fettsyror, särskilt omega-3 och omega-6, vilket gör den till en utmärkt källa till essentiella fettsyror som är viktiga för hudens hälsa.

 

Fuktgivande: Chiaolja har en hög andel omega-3-fettsyror som hjälper till att återfukta och mjukgöra huden. Dessa fettsyror stärker hudens naturliga barriär och minskar fuktavdunstning, vilket håller huden återfuktad och smidig.

 

Antiinflammatorisk: Omega-3-fettsyror har även starka antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att lugna och reducera rodnad och irritation på huden. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för personer med känslig hud eller hudproblem som eksem eller rosacea.

 

Åldersbekämpande: Chiaolja är rik på antioxidanter som bekämpar fria radikaler och förebygger oxidativ stress i huden. Detta kan hjälpa till att förhindra tidigt åldrande och minska synliga tecken på åldrande såsom fina linjer och rynkor.

 

Läkande egenskaper: Chiafröolja innehåller även vitamin E, som är känt för sina läkande och återställande egenskaper för huden. Det kan hjälpa till att läka skadad hud, minska ärrbildning och främja en jämnare hudton.

Specifikation

Latinskt namn: Salvia hispanica
Ingredienser: Ekologisk kallpressad olja av chiafrö
Ursprung: Paraguay
Växtdel: Frö
Användning: Chiaolja är en naturlig olja som utvinns från chiafrön och ger huden näring och återfuktning. Den kan användas genom att appliceras direkt på huden eller genom att blanda den med andra hudvårdsprodukter.
Förvaring: Förvaras mörkt och svalt

Användning

Ansiktskräm

 

Ingredienser:
1 matsked kallpressad chiaolja
1 matsked sheasmör (helst ekologiskt och oparfymerat)
1 matsked jojobaolja
5 droppar lavendelolja (valfritt, för doft och extra hudfördelar)
5 droppar rosmarinolja (valfritt, för dess antioxidante egenskaper)
Mörk glasburk eller behållare för förvaring

 

  1. Instruktioner:
    Smält sheasmör i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugnen tills det blir helt flytande. Låt det svalna något.
  2. Tillsätt chiaolja och jojobaolja i den smälta blandningen och blanda väl.
  3. Tillsätt lavendelolja och rosmarinolja för doft och extra fördelar.
  4. Häll den resulterande blandningen i en mörk glasburk eller annan behållare.
  5. Låt krämen svalna och stelna vid rumstemperatur. Det kan ta några timmar.
  6. När krämen har stelnat, applicera en liten mängd på ren och torr hud efter behov, helst på kvällen innan du går och lägger dig.

 

Denna fuktgivande ansiktskräm kombinerar näringsrika oljor som chiaolja, sheasmör och jojobaolja för att ge näring och återfukta huden. Lavendelolja och rosmarinolja ger extra fördelar för huden och en behaglig doft. Förvara krämen i en sval och mörk plats för längre hållbarhet.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.