Artikelnr: 101098

Jojobaolja Kallpressad&EKO 200ml

135 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Jojobaolja, kallpressad

Jojobaolja är en växtbaserad olja som utvinns från fröna av jojobabusken (Simmondsia chinensis), som är vanlig i nordamerikanska öknar. Tekniskt sett är det inte en olja i traditionell bemärkelse, utan en flytande vaxester.

Specifikation

Latinskt namn: Simmondsia chinensis
Ingredienser: Ekologisk kallpressad olja av jojoba frö
Ursprung: Peru
Växtdel: Frö
Användning: Jojobaolja är en mycket mild olja som har en fuktbindande effekt och passar lika bra till fet hud som till dig med känslig hud. Jojoba passar bra som hår och hudolja, som ingrediens i egna oljeblandningar, sminkborttagning, babyolja, badolja och mycket mer.
Förvaring: Förvaras mörkt och svalt
Förpackning: Plastflaska

Användning

Närande Hårolja:

 

Ingredienser:

  1. Jojobaolja: 2 matskedar (30 ml)
  2. Kokosolja: 1 matsked (15 ml)
  3. Apelsin-eterisk olja: 5-10 droppar (för doft och ytterligare fördelar, valfritt)
  4. Aloe vera-gel: 1 matsked (15 ml) (valfritt, kan ge extra fukt och näring)

Instruktioner:

  1. Blanda jojobaolja och kokosolja i en liten ren glasflaska eller behållare. Rör om väl för att blanda oljorna ordentligt.
  2. Om du väljer att använda apelsin-eterisk olja, tillsätt den till oljeblandningen och rör om för att fördela doften jämnt.
  3. För att ge ytterligare fukt och näring, kan du blanda i aloe vera-gel i oljorna. Rör om ordentligt för att säkerställa att ingredienserna blandas väl.
  4. Förvara flaskan på en sval plats, borta från direkt solljus för att bevara oljornas kvalitet.

Användning:

Applicera några droppar av blandningen i handflatorna och fördela det genom håret, fokusera på torra eller skadade områden. Massera försiktigt in oljan i hårbotten och längderna. Låt oljan sitta i håret i minst 30 minuter eller över natten innan du tvättar håret som vanligt.

Detta recept är flexibelt och kan anpassas efter dina behov och preferenser. Innan du applicerar på hela håret, se till att utföra en patch-test för att undvika eventuella allergiska reaktioner.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.