Artikelnr: 101113

MCT Olja EKO 500ml

195 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 195 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

MCT olja för naturlig hudvård

 

MCT olja, eller medellånga triglycerider, är en typ av fett som huvudsakligen utvinns från kokosolja. Den består av medellånga fettsyrakedjor, vilket gör den lättare för kroppen att absorbera och använda som energi jämfört med längre fettsyrakedjor.

 

Vad är MCT olja?
MCT olja består främst av följande fettsyror:

Kapronsyra (C6)
Kaprylsyra (C8)
Kaprinsyra (C10)
Laurinsyra (C12)

MCT-olja är färglös, smaklös och luktfri, vilket gör den enkel att använda i olika applikationer utan att påverka smaken eller doften av andra ingredienser.

 

Användning av MCT olja inom naturlig hudvård

MCT-olja har flera fördelar när det gäller hudvård tack vare dess fuktgivande, antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Här är några sätt att använda MCT-olja inom naturlig hudvård:

 

Fuktighetskräm:

MCT-olja kan användas direkt på huden som en fuktighetskräm. Den absorberas snabbt utan att lämna en fet hinna, vilket gör den idealisk för torr eller känslig hud.

Bärarolja:

MCT-olja fungerar bra som en bärarolja för eteriska oljor. Den hjälper till att späda ut de eteriska oljorna och gör dem säkrare att applicera på huden.

Makeupborttagning:

Tack vare dess lätthet och effektivitet i att lösa upp oljebaserade produkter kan MCT-olja användas som en naturlig makeupborttagare.

Massageolja:

Dess släta konsistens och snabb absorption gör MCT-olja till en utmärkt massageolja.

Läppbalsam och hudsalvor:

MCT-olja kan tillsättas till läppbalsam och hudsalvor för att förbättra deras fuktgivande egenskaper.

Aknebehandling:

På grund av dess antibakteriella egenskaper kan MCT-olja hjälpa till att minska akne genom att bekämpa bakterier som orsakar finnar.

Hårvård:

Även om det inte är direkt hudvård, kan MCT-olja också användas i hårvård för att ge näring åt hårbotten och stärka håret.

Tips för att använda MCT-olja i hudvårdsprodukter

Testa alltid en liten mängd på huden först för att säkerställa att du inte är allergisk eller känslig mot oljan.
Förvara MCT-oljan på en sval och mörk plats för att förhindra att den härsknar.
Kombinera med andra naturliga ingredienser som aloe vera, sheasmör eller jojobaolja för att skapa skräddarsydda hudvårdsprodukter.
MCT-olja är en mångsidig och naturlig ingrediens som kan förbättra din hudvårdsrutin på många sätt, från att fukta och skydda huden till att bekämpa bakterier och lindra inflammation.

Specifikation

Latinskt namn: Prunus amygdalus dulcis
Ingredienser: Ekologisk MCT olja från kokosolja
Ursprung: Indien
Växtdel: Nöt
Förpackning: Plastflaska

Användning: MCT-olja är lämplig som olja för massage eller hudvård. Den ger smidighet, mjukar upp och skyddar huden, utan att kännas klibbig eftersom den absorberas snabbt. Dessutom är det användbar i egentillverkade produkter som ansiktsolja, läppbalsam, salvor och krämer.
Förvaring: Förvaras mörkt och svalt

Denna MCT-olja är avsedd att användas som kosmetika.

Användning

Inom Hudvård med MCT-olja:

 

  1. Fuktgivare: Applicera MCT olja direkt på huden för att tillföra fukt och förhindra torrhet. Fettsyrorna i MCT-olja absorberas snabbt och kan ge en mjuk och smidig känsla.
  2. Makeup-borttagning: Använd MCT-olja som en mild och naturlig makeup-borttagningsprodukt. Den kan effektivt bryta ner smink och samtidigt återfukta huden.
  3. Ansiktsrengöring: MCT olja kan användas som en del av din ansiktsrengöringsrutin. Applicera den på ansiktet och massera försiktigt för att avlägsna smuts och orenheter.
  4. Anti-aging: De antioxidanta egenskaperna hos MCT olja kan hjälpa till att bekämpa fria radikaler och minska tecken på åldrande. Använd den regelbundet för att främja en ungdomlig hud.
  5. Eksem och irritation: MCT-olja är mild och kan användas på känslig hud, inklusive områden som är drabbade av eksem eller irritation. Dess lätta natur kan hjälpa till att lugna och återställa huden.

 

Inom Hårvård med MCT-olja:

 

  1. Hårolja: Applicera MCT-olja på håret för att ge det extra fukt och glans. Den kan användas som en lätt hårolja för att hantera frissighet och ge håret en silkeslen känsla.
  2. Hårbottenmassage: Massera försiktigt in MCT-olja på hårbotten för att förbättra cirkulationen och främja en hälsosam hårbotten. Detta kan stödja hårväxt och bidra till en sund hårbotten.
  3. Hårinpackning: Använd MCT-olja som en hårinpackning genom att applicera den på torrt hår och låta den verka i en stund innan du tvättar håret. Detta kan ge näring och återfuktning till håret.
  4. Skydd mot sol och klor: Innan du går ut i solen eller simmar i klorerat vatten, kan du applicera MCT-olja på håret för att skydda det mot skadliga effekter av UV-strålning och kemikalier.
  5. Behandling av torra hårtoppar: MCT-olja kan användas specifikt på torra hårtoppar för att ge dem extra fukt och förhindra kluvna toppar.
Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.