Artikelnr: 101099

Svartkumminolja Kallpressad&EKO 200ml

150 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 150 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Ekologisk svartkumminolja 200ml

 

Denna kallpressade svartkumminolja erhålls från frön av svartkummin genom en metod där fröna pressas mekaniskt vid låga temperaturer. Denna process bibehåller oljans näringsämnen och dess hälsofrämjande egenskaper. Oljan innehåller en mängd näringsämnen, inklusive viktiga fettsyror, antioxidanter och vitaminer som kan vara fördelaktiga för vård av hud och hår.

Specifikation

Svartkumminolja 200ml

Latinskt namn: sativa nigella
Ingredienser: ekologisk kallpressad olja av svartkummin frö
Ursprung: egypten
Växtdel: frö
Användning: svartkumminolja har en pepprig doft och oljan upplevs som vårdande för hår, hud och naglar och kan användas som bas i krämer och peelings
Förvaring: förvaras mörkt & svalt
Förpackning: Plastflaska

Användning

Inom skönhetsvård kan svartkumminolja 200ml användas på följande sätt:

 

Fuktgivande: Oljan är känd för sin förmåga att tillföra fukt och kan hjälpa till att återfukta torr hud. Applicera den på huden för att mjukgöra och återställa hudens fuktbalans.

 

Antioxidant: Den innehåller ämnen med antioxidantegenskaper som kan skydda huden mot fria radikaler och därigenom minska åldrandet samt bevara hudens spänst.

 

Mot akne: Vissa individer har utnyttjat svartkumminoljans potentiella antibakteriella egenskaper för att behandla akne och minska hudens inflammation.

 

Lindrande egenskaper: Oljan sägs ha lugnande och antiinflammatoriska egenskaper som kan vara gynnsamma vid behandling av hudirritationer såsom eksem och klåda.

 

Användning inom hårvård:

 

Hårbottenbehandling: Genom att massera oljan i hårbotten kan det möjligtvis främja en hälsosam hårbotten och minska problem som torrhet och mjäll.

 

Hårvård: Applicera oljan längs hårstråna för att tillföra fukt, minska frissighet och ge håret glans.

 

Stärkande egenskaper: Svartkumminoljan påstås kunna stärka hårstråna och därigenom minska håravfall samt främja hälsosam hårtillväxt.

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.