Råvarubutiken
Artikelnr: 101117

Solrosolja Kallpressad&EKO 500ml

80 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 80 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Solrosolja utvinns från solrosfrön och är rik på vitamin E, antioxidanter och omättade fettsyror, vilket gör den till en populär ingrediens inom både hud- och hårvård.

Specifikation

Latinskt namn: Helianthus Annuus
Ingredienser: Ekologisk kallpressad solrosolja
Ursprung: Tyskland
Växtdel: Frö
Förpackning: Plastflaska

Användning: Kallpressad solrosolja, rik på E-vitamin och omättade fettsyror, är användbar för att göra egen hudvård. Den ger fukt till huden och fungerar utmärkt som en lätt bärarolja.
Förvaring: Förvaras mörkt och svalt

Användning

Inom Hudvård med Solrosolja:

 

  1. Fuktgivande: Applicera solrosolja direkt på huden som en fuktgivande behandling. Den lätta och absorberande naturen gör den idealisk för att återfukta torr hud.
  2. Makeup-borttagning: Använd solrosolja som en mild och effektiv makeup-borttagningsolja. Den kan lösa upp smink och samtidigt ge näring till huden.
  3. Ansiktsrengöring: Massera in solrosolja på torr hud för att lösa upp orenheter och överflödigt talg. Skölj sedan med varmt vatten för en ren och mjuk hud.
  4. Anti-aging: Solrosolja är rik på antioxidanter, inklusive vitamin E, vilket kan hjälpa till att minska tecken på åldrande och bevara hudens elasticitet.
  5. Förbättring av hudens textur: Regelbunden användning av solrosolja kan bidra till att förbättra hudens textur och ge den en jämnare och mjukare känsla.

Inom Hårvård med Solrosolja:

 

  1. Hårbalsam: Använd solrosolja som ett naturligt hårbalsam genom att applicera den på fuktigt hår efter schamponering. Det ger fukt och hjälper till att hantera frissighet.
  2. Hårbottenmassage: Massera solrosolja försiktigt på hårbotten för att främja blodcirkulationen och stödja en sund hårbotten. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för personer med torr hårbotten.
  3. Hårinpackning: Använd solrosolja som en hårinpackning genom att applicera den över hela håret och låta den sitta i en stund innan du tvättar håret. Det ger näring och fukt till håret.
  4. Skydd mot Värme: Innan du använder värmeverktyg som plattång eller hårtork, applicera solrosolja för att skydda håret mot värmeinducerade skador och bevara dess naturliga glans.
  5. Mjukgörande för Hårtoppar: Applicera några droppar solrosolja på torra och kluvna hårtoppar för att mjukgöra dem och förhindra ytterligare skador.
Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.