Artikelnr: 101102

Ricinolja Kallpressad&EKO 500ml

115 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Ekologisk, kallpressad ricinolja

Denna vegetabiliska olja utvinns från fröna av ricinväxten, botaniskt känd som Ricinus communis. Den är känd för sina mångsidiga användningsområden inom skönhetsvård på grund av sina potentiella fördelar för både hår och hud.

Specifikation

Latinskt namn: ricinus communis
Ingredienser: ekologisk kallpressad olja av ricin frö
Ursprung: Indien
Växtdel: frö
Användning: Ricinolja är en fet och trögflytande olja som passar bra som massageolja då den inte går in så lätt i huden, ett tips är att värma oljan lite innan och droppa i en härligt eterisk olja. Oljan passar också bra till att göra hårinpackning men kräver att tvättar ur ordentligt då oljan är mycket fet.
Förvaring: förvaras mörkt & svalt
Förpackning: Plastflaska

Användning

Inom hudvård kan ricinolja användas på följande sätt:

  1. Fuktgivande: Oljan har fuktighetsbevarande egenskaper och kan användas för att återfukta torr hud och därmed ge den en mjukare känsla.
  2. Mjukgörande: Ricinolja kan fungera som en mjukgörare för huden, vilket är användbart för att minska torrhet och flagnande.
  3. Antiinflammatorisk: Den sägs ha antiinflammatoriska egenskaper och kan användas för att lugna irriterad hud, till exempel vid mindre hudirritationer eller rodnad.

Inom hårvård kan ricinolja användas på följande sätt:

  1. Hårbottenbehandling: Oljan sägs ha egenskaper som kan främja en hälsosam hårbotten genom att återfukta och minska torrhet. Det kan även användas för att främja hårväxt.
  2. Hårvård: Ricinolja kan användas för att återfukta håret och bidra till att göra det mjukt och glansigt. Det sägs även kunna stärka hårstråna och minska risken för håravfall.
Det är viktigt att notera att ricinolja är en tjock olja och kan vara ganska trögflytande. Vissa personer föredrar att blanda den med andra lätta oljor eller använda den sparsamt för att undvika att håret eller huden känns för tunga eller oljiga.
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.