Artikelnr: 101097

Ricinolja Kallpressad&EKO 200ml

70 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 70 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Kallpressad ricinolja eko som erhålls från fröna av ricinusträdet, vetenskapligt kallat Ricinus communis. Den har ett brett användningsområde inom skönhetsvård på grund av sina möjliga fördelar för både hår och hud.

Specifikation

Latinskt namn: ricinus communis
Ingredienser: ekologisk kallpressad olja av ricin frö
Ursprung: Indien
Växtdel: frö
Användning: Ricinolja är en fet och trögflytande olja som passar bra som massageolja då den inte går in så lätt i huden, ett tips är att värma oljan lite innan och droppa i en härligt eterisk olja. Oljan passar också bra till att göra hårinpackning men kräver att tvättar ur ordentligt då oljan är mycket fet.
Förvaring: förvaras mörkt & svalt
Förpackning: Plastflaska

Användning

Inom hudvård, kan ricinolja användas på följande sätt:

 

Fuktgivande: Oljan har egenskaper som bevarar fukt och kan tillämpas för att återfukta torr hud, därigenom förbättra dess mjukhet.

 

Mjukgörande: Ricinolja eko kan fungera som en mjukgörare för huden och vara användbar för att minska torrhet och flagning.

 

Antiinflammatorisk: Den sägs ha egenskaper som kan minska inflammation och lugna irriterad hud, exempelvis vid mindre hudirritationer eller rodnad.

 

Inom hårvård, kan ricinolja användas på följande sätt:

 

Hårbottenbehandling: Oljan anses ha förmåga att främja en hälsosam hårbotten genom att återfukta och minska torrhet. Det kan också användas för att främja hårväxt.

 

Hårvård: Oljan kan användas för att återfukta håret och bidra till att ge det en mjuk och glansig känsla. Den sägs även kunna stärka hårstråna och minska risken för håravfall.

 

Det är värt att notera att ricinolja är en tjock olja och kan vara trögflytande. Vissa personer föredrar att blanda den med andra lättare oljor eller använda den sparsamt för att undvika att håret eller huden känns för tung eller oljig.

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.