Artikelnr: 602001

Ashwagandha pulver RB EKO 125G

89 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Ashwagandhapulver

 

Utvinning och historia

Ashwagandha nämns i diverse ayurvediska skrifter så långt tillbaka som 6000 f.Kr. Namnet betyder “hästens lukt” eftersom ashwagandharotens odör starkt påminner om hästens.

På latin heter ashwagandha Withania Somnifera vilket betyder “sömngivande”.

 

Ashwagandhaväxten blir cirka 170 cm hög och dess frukt är relativt liten till storleken, ofta i nyanser av gult och rött. Växten hittas mestadels i Indien, Sri Lanka och Pakistan. De bästa exemplaren väljs noga ut innan de torkas och mals ner till ett finkornigt pulver. Eftersom pulvret kommer från hela växten går inga näringsämnen förlorade i processen.

 

Ashwagandhapulver är ett preparat som framställs genom att mala och torka rötterna och bladen från ashwagandhaväxten. Det har blivit allt mer populärt som ett kosttillskott på grund av sina potentiella hälsofördelar.

 

OBS! Vissa studier har visat att ashwagandha kan ha skadliga effekter på foster, så du bör undvika att inta ashwagandha om du är gravid eller ammande.

 

 

Specifikation

Ursprung: Indien
Ingredienser: pulver av rotdelar från ashwagandha

Näringsvärde per 100 g
Energi 1159 kJ/277 kcal
Fett 0,3 g
Kolhydrater 46,9 g
-varav sockerarter 10,7 g
Protein 3,7 g
Fiber 36 g
Salt 0 g

OBS! Vissa studier har visat att ashwagandha kan ha skadliga effekter på foster, så du bör undvika att inta ashwagandha om du är gravid eller ammande.

Användning

Användning och receptDet finns massor av sätt att förtära ashwagandha. På morgonen kan du enkelt blanda pulvret antingen i filen eller i din morgonshake. På kvällen, precis innan läggdags, blandar man med fördel ashwagandha med ett varmt glas mjölk för att få kroppen att slappna av och enklare falla in i en energipåfyllande sömn. Man kan dessutom använda örten som hudkräm om man blandar den med någon olja.

 

Vi rekommenderar även att du köper vårt kakaopulver och blandar till en kopp ashwagandhachoklad!

 

Användning av Ashwagandhapulver:

 

Ashwagandhapulver kan användas på flera sätt, beroende på dina preferenser och behov:

 

  • Kosttillskott: Det vanligaste sättet att använda ashwagandhapulver är som ett kosttillskott. Det kan blandas i vatten, mjölk, smoothies eller juice. Den rekommenderade dosen varierar, så det är bäst att följa anvisningarna på förpackningen eller rådfråga en läkare eller hälsorådgivare.
  • Te: Du kan också göra ashwagandha-te genom att blanda en tesked ashwagandhapulver med varmt vatten och eventuellt tillsätta honung eller andra smaksättningar för att förbättra smaken.
  • Kapslar eller tabletter: Om du inte gillar smaken av ashwagandha kan du hitta det i form av kapslar eller tabletter som enklare kan sväljas som ett tillskott.
  • Hudvård: Ashwagandhapulver kan ibland användas i hemlagade ansiktsmasker och hudvårdsprodukter på grund av dess antioxidanteffekter och sitt potentiella förmåga att främja hudens hälsa.

 

Innan du börjar använda ashwagandhapulver som ett kosttillskott, är det alltid klokt att konsultera en läkare, särskilt om du har några befintliga medicinska tillstånd eller tar andra läkemedel.

 

Läs mer om ashwagandha här.

Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.